Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

10.11.2015.

MUP i UNHCR predstavili Analizu javnog poziva za apatride

MUP i UNHCR predstavili Analizu javnog poziva za apatride Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore u saradnji sa Agencijom Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) organizovalo je danas, 10. novembra 2015. godine, konferenciju za novinare na kojoj je predstavljena Analiza javnog poziva licima koja žive u Crnoj Gori, a nemaju državljanstvo nijedne države.

09.11.2015.

Sjutra predstavljanje Analize javnog poziva za apatride

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore u saradnji sa Agencijom Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) organizuje konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljena Analiza javnog poziva licima koja žive u Crnoj Gori, a nemaju državljanstvo nijedne države.

09.11.2015.

Javni poziv zainteresovanoj javnosti da se uključi u postupak pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim materijama

Ministarstvo unutrašnjih poslova, upućuje javni poziv zainteresovanoj javnosti (građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima) da se uključe u postupak pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim materijama.

04.11.2015.

MUP će postupiti u skladu sa zakonom po pitanju statusa Velibora Džomića

Imajući u vidu da je nedavno Agencija za nacionalnu bezbjednost dala pozitivno mišljenje za srpskog državljanina Velibora Džomića, MUP će postupati shodno novom mišljenju.

29.10.2015.

Ministar Konjević gostovao u Glasu Amerike

Ministar Konjević gostovao u Glasu Amerike

Tokom boravka u Briselu, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević gostovao je u programu Glasa Amerike. Ministar je sa novinarom VoA razgovarao o posjeti EU i NATO, ali i o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori.

28.10.2015.

Brisel: Konkretni rezultati u vladavini prava preporuka za nastavak EU integracija

Brisel: Konkretni rezultati u vladavini prava preporuka za nastavak EU integracija

Zvaničnici Evropske unije konstatovali su, tokom susreta sa ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem u Briselu, da konkretni rezultati u implementaciji izbornog zakonodavstva i sistemski napredak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala predstavljaju ohrabrenje za dinamičan nastavak evropskih integracija Crne Gore...

28.10.2015.

Netačni podaci CGO o prijemu građana u crnogorsko državljanstvo shodno članu 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu

U istraživanju, rađenog u sklopu projekta "Jednake mogućnosti za sve - Počasno državljanstvo", koje je juče objavio Centar za građansko obrazovanje, iznijeto je nekoliko netačnih i paušalnih ocjena.

28.10.2015.

Ministar Konjević čestitao Dan opštine Herceg Novi

Ministar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević uputio je, povodom Dana opštine Herceg Novi, čestitku predsjednici Opštine Nataši Aćimović, predsjedniku Skupštine opštine Andriji Radmanu, odbornicima, građankama i građanima.

28.10.2015.

NATO: Napredak u vladavini prava dobra prepouka uoči odluke o pozivnici za članstvo

NATO: Napredak u vladavini prava dobra prepouka uoči odluke o pozivnici za članstvo

Crna Gora je ostvarila zavidan napredak u oblasti vladavine prava, što predstavlja dobru preporuku uoči decembarske odluke o pozivnici za članstvo, poručili su visoki zvaničnici NATO-a na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem u sjedištu Alijanse u Briselu...

27.10.2015.

Saopštenje sa sjednice Etičkog odbora

Etički odbor, na današnjoj sjednici, razmatrao je tri predmeta, a donio je i zaključke povodom javnog okupljanja održanog u subotu, 24. oktobra 2015. godine.