Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

04.03.2016.

Lista kandidata NVO koji su predloženi za članove radne grupe za izradu Analize efekata implementacije Strategije razvoja nevladinih organizacija 2014-2016

Na osnovu javnog poziva koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo 15.02.2016. godine, za predlaganje predstavnika NVO za člana radne grupe za izradu Analize efekata implementacije Strategije razvoja nevladinih organizacija 2014-2016 i Predloga strategije razvoja nevladinih organizacija 2017-2020. godine, predloženi su sljedeći kandidati:

02.03.2016.

Upriličena svečanost povodom Dana zaštite i spašavanja

Upriličena svečanost povodom Dana zaštite i spašavanja

Dodjelom nagrada i priznanja i prikazivanjem kratkih filmova o aktivnostima koje pripadnici sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori sprovode, sinoć je u KIC-u "Budo Tomović" svečano obilježen 1. mart - Dan zaštite i spašavanja i Međunarodni dan civilne zaštite.

29.02.2016.

Najava: Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori

Povodom 1. marta – Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Direktorat za vanredne situacije, organizuje svečanost na kojoj će biti dodijeljene nagrade pripadnicima sistema zaštite i spašavanja koji su u prethodnoj godini, po mišljenju Komisije koja je za tu svrhu formirana, u prethodnoj godini pokazali najbolje rezultate u radu.

16.02.2016.

Saopštenje za javnost povodom raspisivanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat

Povodom Odluke Predsjednika Crne Gore o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat za 17. april 2016. godine, shodno obavezama iz člana 16 Zakona o biračkom spisku ("Službeni list CG", br. 10/14, 20/15), Ministarstvo unutrašnjih poslova daje sljedeće obavještenje za javnost:

16.02.2016.

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Predloga zakona o javnom redu i miru

Na osnovu člana 9 stav 1 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova upućuje javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika/ce za člana/cu radne grupe za izradu Predloga zakona o javnom redu i miru.

16.02.2016.

Odluka o izboru predstavnika nevladinih organizacija za člana Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama

Na osnovu člana 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (,,Službeni list CG’’, broj 7/12), ministar unutrašnjih poslova donosi odluku o izboru Draška Martinovića- predstavnika nevladinih organizacija za člana Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

15.02.2016.

Javni poziv zaintereovanoj javnosti da se uključi u postupak pripreme predloga uredbi o izmjenama i dopunama uredbi

Na osnovu čl. 6 i 7 stav 1 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, br. 12/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova, upućuje javni poziv zainteresovanoj javnosti (građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima) da se uključe u postupak pripreme: Predloga uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija i Predloga uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona.

15.02.2016.

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika za člana radne grupe za izradu predloga uredbe o izmjenama i dopunama uredbi

Na osnovu člana 9 stav 1 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova upućuje javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika za člana radne grupe za izradu Predloga uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija i Predloga uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona.

15.02.2016.

Javni poziv nevladinim organizacijama za učešće u konsultovanju u vezi sa pripremom Analize efekata implementacije Strategije razvoja nevladinih organizacija 2014-2016 i Predloga strategije razvoja nevladinih organizacija 2017-2020. godine

Na osnovu člana 3 stav 1 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova upućuje javni poziv nevladinim organizacijama za učešće u konsultovanju u vezi sa pripremom Analize efekata implementacije Strategije razvoja nevladinih organizacija 2014-2016 i Predloga strategije razvoja nevladinih organizacija 2017-2020. godine.

15.02.2016.

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika za člana radne grupe za izradu Analize efekata implementacije Strategije razvoja nevladinih organizacija 2014-2016 i Predloga strategije razvoja nevladinih organizacija 2017-2020. godine

Na osnovu člana 9 stav 1 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova upućuje javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika za člana radne grupe za izradu Analize efekata implementacije Strategije razvoja nevladinih organizacija 2014-2016 i Predloga strategije razvoja nevladinih organizacija 2017-2020. godine.