Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

02.09.2016.

MUP – objaviti sve činjenice relevantne za lične karte

U sklopu provjera procedure koja je pratila nabavku ličnih karata u 2007-oj godini, ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović tražio je od nadležnih službi MUP-a da mu na uvid dostave tendersku dokumentaciju koja je pratila realizaciju tog posla, kao bi se, između ostalog, dodatno razjasnilo da li crnogorski građani posjeduju biometrijsku ličnu kartu.

01.09.2016.

Ministar Danilović razgovarao sa penzionerima KAP-a

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović primio je predstavnike penzionisanih radnika KAP-a koji su ga obavijestili da će istrajati u zahtjevima da se primjene zakoni i isplate im se otpremnine.

31.08.2016.

MUP podnio prigovor Savjetu Agencije za zaštitu podataka o ličnosti i slobodan pristup informacijama

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je Savjetu Agencije za zaštitu podataka o ličnosti i slobodan pristup informacijama prigovor na zapisnik o nadzoru, izvršenom 22. avgusta ove godine. Prigovor je podnijet zbog povrede pravila postupka, netačnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja od strane kontrolora, te pogrešne primjene materijalnog prava u postupku kontrole.

31.08.2016.

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo zvanično izjašnjenje Državnoj izbornoj komisiji povodom javno saopštenog stava da lična karta nije biometrijski dokument

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović uputio je zvanično izjašnjenje predsjedniku Državne izborne komisije Budimiru Šaranoviću povodom javno saopštenog stava da lična karta građana Crne Gore nije biometrijski dokument.

30.08.2016.

Ministar Danilović održao vanrednu konferenciju za medije povodom današnjih dešavanja ispred zgrade Parlamenta

Ministar Danilović održao vanrednu konferenciju za medije povodom današnjih dešavanja ispred zgrade Parlamenta

Povodom incidenata koji su se danas dogodili ispred zgrade Skupštine Crne Gore, ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović obratio se javnosti.

26.08.2016.

MUP - reagovanje

Povodom pojedinih nepreciznih interpretacija navoda iz odgovora ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića njegovom Visokopreosveštenstvu Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava:

25.08.2016.

Održana konferencija za medije povodom dvodnevne sjednice Koordinacionog tijela za praćenje implementacije izbornog procesa

Održana konferencija za medije povodom dvodnevne sjednice Koordinacionog tijela za praćenje implementacije izbornog procesa

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je organizovalo konferenciju za medije povodom dvodnevne sjednice Koordinacionog tijela za praćenje implementacije izbornog procesa na kojoj su eksperti francuske kompanije SAFRAN prezentovali mogućnosti AFIS sistema.

25.08.2016.

AFIS sistem pouzdan, ljudski faktor ključan

AFIS sistem pouzdan, ljudski faktor ključan

Članovima Koordinacionog tijela za praćenje implementacije izbornog procesa eksperti francuske kompanije Safran Identity § Security prezentovali su danas AFIS civilni sistem, odnosno njegove tehničke mogućnosti.

23.08.2016.

Reagovanje na zapisnik Agencije za zaštitu podataka o ličnosti i slobodan pristup informacijama

Ministarstvo unutrašnjih poslova će uložiti prigovor na stavove iz zapisnika Agencije za zaštitu podataka o ličnosti i slobodan pristup informacijama u postupku nadzora koji je sproveden u MUP-u a koji se tiče zakonitosti obrade ličnih podataka.

23.08.2016.

Eksperti iz Francuske predstaviće AFIS sistem

Na poziv Ministarstva unutrašnjih poslova predstavnici francuske kompanije „Safran Identity § Security“ prezentovaće 24. i 25. avgusta u Podgorici AFIS civilni sistem članovima Koordinacionog tijela za praćenje implementacije izbornog procesa.