Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

29.11.2013.

Crna Gora preuzela predsjedavanje Inicijativom za pripremljenost i prevenciju katastrofa u jugoistočnoj Evropi

Crna Gora preuzela predsjedavanje Inicijativom za pripremljenost i prevenciju katastrofa u jugoistočnoj Evropi Crna Gora preuzela je od Moldavije predsjedavanje Inicijativom za pripremljenost i prevenciju katastrofa u jugoistočnoj Evropi (DPPI SEE). Na regionalnom sastanku DPPI SEE, održanom juče u Sarajevu, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mirsad Mulić potpisao je novi Memorandum o razumijevanju o institucionalnom okviru za Inicijativu za pripremljenost i prevenciju katastrofa u jugoistočnoj Evropi.

29.11.2013.

Iskustva CEI i V4 izuzetno korisna za stvaranje moderne javne uprave u Crnoj Gori

Iskustva CEI i V4 izuzetno korisna za stvaranje moderne javne uprave u Crnoj Gori

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, koju predvodi državna sekretarka mr Jadranka Vojinović, učestvovala je na konferenciji “Efikasna javna uprava kao sredstvo za promovisanje razvoja”, koja je održana danas u Budimpešti, u okviru mađarskog predsjedavanja Centralno-evropskom inicijativom (CEI) i Višegradskom grupom (V4).

28.11.2013.

Pejanović: Zločini iz mržnje ugrožavaju sigurnost pojedinaca i njihova ljudska prava

Pejanović: Zločini iz mržnje ugrožavaju sigurnost pojedinaca i njihova ljudska prava

Zločini iz mržnje ugrožavaju sigurnost pojedinca i njihova ljudska prava, koja su univerzalna, jednaka i nedjeljiva, koja se garantuju i štite, ne samo Ustavom i zakonima, već i ratifikovanim međunarodnim ugovorima o ljudskim pravima i opšte prihvaćenim pravilima međunarodnog prava, ocijenio je sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Pejanović na promocija Obuke trenera za primjenu TACHLE programa koja je danas održana na Policijskoj akademiji u Danilovgradu održana.

28.11.2013.

Njemačka spremna da podrži reforme Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević sastao se sa predsjednikom Kriminalističke policije Savezne njemačke pokrajine Baden Virtemberg Diterom Šnajderom i direktorom Kriminalističke policije Ralfom Mihelfelderom, koji borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

28.11.2013.

Razgovarali o korišćenju evropskih fondova za procese šengenske integracije

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore u sastavu generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije Ivan Ivanišević, pomoćnik direktora Uprave policije i šef Granične policije Vesko Vukadinovic i nacelnica SIT-a Natasa Starovlah Knežević učestvovali su na drugom sastanku DCAF-ove radne grupe za integraciju u Šengen - na strateskom nivou, kojom prilikom su predstavnici zemalja Zapadnog Balkana (ZB) imali priliku da u razgovoru sa predstavnicima Frontex-a, generalnog direktorata za pravdu i unutrašnje poslove Savjeta EU, sagledaju mogućnosti korišćenja evropskih fondova za zahtjevne procese šengenske integracije.

27.11.2013.

Reforma državne uprave će biti u fokusu Vlade

Reforma državne uprave u Crnoj Gori je jedna od krucijalnih tema za dalji društveni razvoj Crne Gore, a u narednom periodu će se obezbijediti kontinuitet u reformskim nastojanjima da se sistem državne uprave učini efikasnim i profesionalnim, ocijenila je državna sekretarka Jadranka Vojinović na okruglom stolu pod nazivom “Reforma državne uprave u Crnoj Gori – dokle smo stigli?” koji je organizovao Institut alternativa.

27.11.2013.

Preko Plana reorganizacije do moderne javne uprave

Preko Plana reorganizacije do moderne javne uprave

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva finansija predstavili su danas Plan unutrašnje reorganizacije javnog sektora koji je usvojila Vlada Crne Gore.

27.11.2013.

Ministar Konjević sa predstavnicima Kriminalističke policije njemačke pokrajine Baden Virtemberg

Ministar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević sastaće se sjutra, 28. novembra 2013. godine sa predsjednikom njemačke pokrajinske Kriminalističke policije Baden Virtemberga Dieter Schneiderom i direktorom Kriminalističke policije Ralfom Michelfelderom, koji borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

27.11.2013.

Nelegalne migracije su prioritet svih zemalja učesnica Brdo procesa

Generalni direktor za međunarodnu saradnju i evropske integracije Ivan Ivanišević učestvovao je na koordinacionom sastanku zemalja učesnica Brdo procesa posvećenom razrađivanju ideje o uspostavljanju Mreže migracija na Zapadnom Balkanu (WBMN). Skupu, koji je organizovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Slovenije, prisustvovali su predstavnici ključnih međunarodnih organizacija koje su aktivne u regionu - IOM, DCAF, ICMPD, MARRI, koji su sa svoje strane ponudili različite modalitete doprinosa realizaciji ideje od WBMN.

26.11.2013.

Prezentacija Plana unutrašnje reorganizacije javnog sektora

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva finansija predstaviće sjutra, 27.11.2013. godine, Plan unutrašnje reorganizacije javnog sektora. Na pres konferenciji koja će se održati u 9 časova u Svečanoj sali Ministarstva unutrašnjih poslova, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 22, I sprat.