Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

04.07.2014.

Usaglašen tekst Protokola o implementaciji Sporazuma između Crne Gore i Evropske zajednice o readmisiji

Pregovori o zaključivanju Protokola između Vlade Crne Gore i Vlade Mađarske o implementaciji Sporazuma između Crne Gore i Evropske zajednice o readmisiji (vraćanje i prihvatanje) lica koja su bez dozvole boravka, održani su 4. jula 2014. godine u Podgorici, u zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova.

03.07.2014.

Vojinović i Jahija o reformama javne uprave Crne Gore i Makedonije

Vojinović i Jahija o reformama javne uprave Crne Gore i Makedonije

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova, Jadranka Vojinović sastala se državnim sekretarom Ministarstva za informaciono društvo i administraciju Makedonije, Jahi Jahijom, u prisustvu generalnog direktora Direktorata za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Veselina Vukčevića.

02.07.2014.

Direktorat za vanredne situacije dobio opremu za spašavanje od poplava

Direktorat za vanredne situacije dobio opremu za spašavanje od poplava

Crne Gore Ministarstva unutrašnjih poslova i FORS Montenegro danas su novinarima predstavili opremu za spašavanje od poplava, čija je vrijednost 92,782 eura. Oprema je nabavljena kroz projekat „Prekogranična zaštita i spašavanje od poplava“ koji je od 15. avgusta 2012. do 15. aprila 2014. realizovan od strane FORS Montenegra, Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore i Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, a finansiran je od strane Evropske unije. Audio

02.07.2014.

Ministar Konjević razgovarao sa predstavnicom OEBS-a Dunjom Mijatović o medijskim slobodama

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević sastao se juče sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Dunjom Mijatović kojom prilikom je razgovarano o medijskim slobodama u Crnoj Gori.

26.06.2014.

Održan sastanak za adekvatnu pripremu za nastupajuću požarnu sezonu

U Direktoratu za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova dana 23. juna 2014. godine održan je sastanak kome su prisustvovali predstavnici Javnog preduzeća Nacionalni parkovi i Direktorata za vanredne situacije, u okviru adekvatne pripreme za nastupajuću požarnu sezonu.

25.06.2014.

Delegacija MUP-a sjutra u Tirani na sastanku Mreže za javnu upravu

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, koju će predvoditi državna sekretarka Jadranka Vojinović, na poziv direktora Regionalne škole za državnu upravu ReSPA, Suada Musića i direktorke Sektora za državnu upravu u Republici Albaniji Albane Kociu, učestvovaće u radu prvog sastanka Mreže za javnu upravu, koji će se održati u Tirani, 26. i 27. juna 2014. godine.

24.06.2014.

Predstavljen Predlog zakona o upravnom postupku

Predstavljen Predlog zakona o upravnom postupku

Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavilo je Prijedlog Zakona o upravnom postupku (ZUP).

24.06.2014.

Izvod i uvjerenja građani mogu dobiti i na kućnu adresu

Ministarstvo unutrašnjih poslova podsjeća građane da je biometrijska lična karta dokaz o crnogorskom državljanstvu, pa ukoliko im je on potreban iz bilo kojeg razloga, nema potrebe da pribavljaju Uvjerenje o državljanstvu. Dovoljan dokaz o državljanstvu je uvid u ličnu kartu ili kopija lične karte.

23.06.2014.

Pres konferencija o Predlogu zakona o upravnom postupku

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Direktorat za državnu upravu i lokalnu samoupravu organizuje sjutra, 24.06.2014. godine u 09h pres konferenciju povodom predstavljanja Prijedloga Zakona o upravnom postupku (ZUP).

23.06.2014.

U Upravi za kadrove u Podgorici obilježen „Dan otvorenih vrata”

U Upravi za kadrove u Podgorici obilježen „Dan otvorenih vrata”

U Upravi za kadrove u Podgorici obilježen je „Dan otvorenih vrata”, a program obilježavanja tog Dana realizovan je i u područnim jedinicama i filijalama za upravne unutrašnje poslove Ministarstva unutrašnjih poslova, centrima i odjeljenima bezbjednosti Uprave policije, kao i u jedinicama lokalne samouprave. Izlaganja državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Jadranke Vojinović i direktorice Uprave za kadrove Svetlane Vuković na konferenciji povodom obilježavanja „Dana otvorenih vrata” , možete preuzeti ovdje...