Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

07.05.2015.

Ranitović: Upoznavanje sa novim Zakonom o upravnom postuku i procesom harmonizacije zakona

Ranitović: Upoznavanje sa novim Zakonom o upravnom postuku i procesom harmonizacije zakona Novi Zakon o upravnom postupku (ZUP) treba da pruži procesnu sigurnost strankama i da podspiješi kvalitet rada državnih i drugih organa koji ga primjenjuju, poručila je generalna direktorica Direktorata za državnu upravu i lokalnu samoupravu u MUP-u Dragana Ranitović na današnjoj radionici namijenjenoj visoko-rukovodnom kadru u ministarstvima, koja je održana u prostorijama Uprave za kadrove.

06.05.2015.

Ministar Konjević na panelu "Zašto NATO" : Važno je raditi temeljno i postepeno

Ministar Konjević na panelu "Zašto NATO" : Važno je raditi temeljno i postepeno

Kriterijumi koje Crna Gora treba da ispuni u procesu NATO i EU integracija gotovo da su kompatibilni, a na tom putu važno je raditi temeljno i postepeno, pa će samim tim doći i rezultati u vidu jačih i profesionalnijih institucija, kazao je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević na panelu pod nazivom „Zašto NATO“ koji je u organizaciji Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO održan danas u Podgorici.

05.05.2015.

Sjutra panel "Zašto NATO"

Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO organizuje panel pod nazivom „Zašto NATO“ koji će se održati 6. maja 2015. godine u hotelu Ramada u Podgorici, sa početkom u 11 i 30 časova, na kojem će govoriti ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, poslanik u hrvatskom Saboru i bivši ministar odbrane Republike Hrvatske Davor Božinović, admiral Dragan Samardžić i izvršni direktor NVO Alfa Centar Aleksandar Dedović.

29.04.2015.

Sastanak sa diplomcima IV generacije Policijske akademije: Procedure za zapošljavanje se moraju poštovati

Sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, Dragan Pejanović, razgovarao je sa diplomcima IV generacije Policijske akademije. Sekretar Pejanović je istakao da se u Ministarstvu i policiji moraju poštovati zakoni i procedure prilikom zapošljavanja i sa njima upoznao prisutne diplomce.

29.04.2015.

Ministar Konjević sa kolegama razgovarao o borbi protiv terorizma u zemljama Balkana

Ministar Konjević sa kolegama razgovarao o borbi protiv terorizma u zemljama Balkana

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je, na poziv srpskog kolege, ministra Nebojše Stefanovića, učestvovao na Konferenciji o stranim terorističkim borcima, sprječavanju radikalizma i borbi protiv terorizma u regionu Balkana, koja je organizovana u Beogradu u saradnji sa diplomatskim predstavništvima Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i OEBS-a.

28.04.2015.

Ministar Konjević sjutra u Beogradu na Konferenciji o stranim terorističkim borcima, sprečavanju radikalizma i borbi protiv terorizma u regionu Balkana

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević učestvovaće sjutra, 29. aprila na Konferenciji o stranim terorističkim borcima, sprečavanju radikalizma i borbi protiv terorizma u regionu Balkana, koju u Beogradu organizuju vlade Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih država.

28.04.2015.

U Crnoj Gori registrovano 45 političkih partija

Prema podacima iz Registra političkih partija, na dan 28.04.2015. godine u Crnoj Gori registrovano je 45 političkih partija.

27.04.2015.

U Crnoj Gori registrovano 3589 nevladinih organizacija

Prema podacima iz Registra nevladinih organizacija, na dan 20.04.2015. godine, registrovano je 3589 nevladinih organizacija, od kojih je 3376 nevladinih udruženja,114 nevladinih fondacija i 99 predstavništava stranih nevladinih organizacija.

24.04.2015.

Ministar Konjević razgovarao sa Dirkom Langeom

Ministar Konjević razgovarao sa Dirkom Langeom

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević sastao se danas sa šefom jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za proširenje Evropske komisije Dirkom Langeom sa kojim je razgovarao o napretku koji je ostvaren u realizaciji akcionih planova za pregovaračka poglavlja 23 i 24.

23.04.2015.

Poziv za učestvovanje u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o javnim okupljanjima

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je javni poziv zainteresovanoj javnosti da se uključi u javnu raspravu i da svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o javnim okupljanjima.