Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

19.06.2015.

Održana Regionalna konferencija graničnih policija o prekograničnom kriminalu

Održana Regionalna konferencija graničnih policija o prekograničnom kriminalu Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, u saradnji sa Hans Zajdel Fondacijom, organizovalo je ove nedjelje u Budvi Regionalnu konferenciju graničnih policija o borbi protiv prekograničnog kriminala.

19.06.2015.

Lični i profesionalni integritet snažna su antikoruptivna mjera

Lični i profesionalni integritet snažna su antikoruptivna mjera

Obuke koje imaju za cilj jačanje ličnog i profesionalnog integriteta zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a time i integriteta same institucije, predstavljaju snažnu mjeru u borbi protiv korupcije, poručeno je sa današnjeg sastanka kome su prisustvovali menadžerka integriteta MUP-a Biljana Dulović, šef Odjeljenja policijskog programa Ženevskog centra za demokratski nadzor nad oružanim snagama (DCAF) Paulo Costa, i viša saradnica na Programu za bezbjednost OEBS-a, Dragica Vučinić.

18.06.2015.

Zbog tehničkih problema sjutra neće raditi područne jedinice i filijale MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava javnost da zbog tehničkih problema sve područne jedinice i filijale za upravne unutrašnje poslove na teritoriji Crne Gore sjutra, 19. juna 2015. godine, neće raditi sa građanima.

12.06.2015.

Za upis u srednju školu nije potreban izvod iz matične knjige rođenih

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvjete obavještavaju sve polumaturante da im za upis u srednju školu, koji traje od 15-19. juna, neće biti potreban Izvod iz matične knjige rođenih. Sve neophodne podatke u vezi sa rođenjem i crnogorskim državljanstvom, škole će, preko Ministarstva prosvjete, dobijati od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti.

12.06.2015.

Javni poziv zainteresovanoj javnosti da se uključi u postupak pripreme Strategije reforme javne uprave 2016-2020. godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, upućuje javni poziv zainteresovanoj javnosti (građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima) da se uključe u postupak pripreme Strategije reforme javne uprave 2016-2020. godine.

12.06.2015.

Javni poziv nevladinim organizacijama za učešće u konsultovanju u vezi sa pripremom Strategije reforme javne uprave 2016-2020. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova upućuje javni poziv nevladinim organizacijama za učešće u konsultovanju u vezi sa pripremom Strategije reforme javne uprave 2016-2020. godine.

12.06.2015.

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika za člana radne grupe za izradu Strategije reforme javne uprave 2016-2020. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova upućuje javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika za člana radne grupe za izradu Strategije reforme javne uprave 2016-2020. godine.

10.06.2015.

Ministar Konjević u Skoplju: Crna Gora preuzela predsjedavanje MARRI-jem

Ministar Konjević u Skoplju: Crna Gora preuzela predsjedavanje MARRI-jem

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević predvodio je crnogorsku delegaciju na desetom Forumu Regionalne inicijative za migracije, azil i raseljena lica (MARRI Centar), kojom prilikom je Crna Gora od Makedonije preuzela jednogodišnje predsjedavanje ovom regionalnom organizacijom.

09.06.2015.

Vojinović sa delegacijom Kongresa lokalne i regionalne uprave Savjeta Evrope razgovarala o reformi lokalne samouprave u Crnoj Gori

Vojinović sa delegacijom Kongresa lokalne i regionalne uprave Savjeta Evrope razgovarala o reformi lokalne samouprave u Crnoj Gori

Crna Gora je prethodnih pet godina izgradila dobar strateški i zakonodavni okvir kada je u pitanju reforma lokalne samouprave, međutim, u narednom periodu je potrebna puna implementacija usvojenih normi i rješenja, ocijenila je državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Jadranka Vojinović na sastanku sa delegacijom Kongresa lokalne i regionalne uprave Savjeta Evrope, predvođena koizvjestiocima za lokalnu demokratiju Gaj Daoganogluom i Herikon Johansenom, koji je danas održan u MUP-u.

09.06.2015.

Ministar Konjević u Skoplju: Crna Gora preuzima predsjedavanje MARRI-jem

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević otputovao je danas u Makedoniju kako bi učestvovao na Forumu Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice (MARRI) koji se sjutra, 10. juna 2015. godine održava u Skoplju.