Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

27.09.2013.

MUP posvećen jačanju pravne sigurnosti građana

MUP posvećen jačanju pravne sigurnosti građana Crnoj Gori je neophodan snažan obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, kako onom u privatnom tako i u javnom sektoru i državnim organima, kazao je ministar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević na otvaranju XII generacije Škole demokratskog rukovođenja, koju organizuje Građanska alijansa.

26.09.2013.

O ZUP-u razgovarali sa poslanicima

O ZUP-u razgovarali sa poslanicima

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, predvođeni državnom sekretarkom mr Jadrankom Vojinović i generalnim direktorom Direktorata za državnu upravu i lokalnu samoupravu Veselinom Vukčević, članovi ekspertskog tima i eksperta SIGMA-e, održali su zajednički sastanak sa Zakonodavnim i Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore o novom Zakonu o upravnom postupku.

17.09.2013.

Ministar Konjević čestitao Dan opštine Nikšić

Ministar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević uputio je, povodom Dana opštine Nikšić, čestitku predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću, predsjednici Skupštine opštine Sonji Nikčević, odbornicima i građanima.

16.09.2013.

Ministar Konjević čestitao Dan opštine Žabljak

Ministar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević uputio je, povodom Dana opštine Žabljak, čestitku predsjedniku Opštine Isailu Šljivančaninu, predsjedniku Skupštine opštine Vidoju Tomčiću, odbornicima i građanima

13.09.2013.

Na Trilateralnom sastanku u Sarajevu dogovoreno unapređenje policijske saradnje radi jačanja sigurnosti građana

Na Trilateralnom sastanku u Sarajevu dogovoreno unapređenje  policijske saradnje radi jačanja sigurnosti građana

Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Srbije, mr Raško Konjević i Ivica Dačić i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić naglasili su značaj unapređenja dalje policijske saradnje radi jačanja sigurnosti građana...

12.09.2013.

CRNA GORA NIJE NA BILO KOJI NAČIN UGROZILA SMISAO I KARKTER VIZNE LIBERALIZACIJE

Usvajanje mehanizma u Evropskom parlamentu, koji omogućava da se za građane trećih zemalja koji se nalaze na bezviznim režimom, a iz kojih dolazi veliki broj lažnih azilanata, privremeno ponovo uvedu vize, ne znači automatsko ukidanje bezvižnog režima za treće zemlje, među kojima se nalazi i Crna Gora...

12.09.2013.

Ministar Konjević sjutra na Trilateralnom sastanku u Sarajevu

Ministar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević učestvovaće na Trilateralnom sastanku na ministarskom nivou između Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije koji se sjutra, 13. septembra 2013. godine, održava u Sarajevu.

11.09.2013.

Razmjenjivaće informacije o imovini javnih funkcionera

Razmjenjivaće informacije o imovini javnih funkcionera

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Komisija za sprečavanje sukoba interesa (KSSI) potpisali su danas Sporazum o saradnji kojim se obezbjeđuju optimalni uslovi za razmjenu informacija o dijelu imovine javnih funkcionera.

10.09.2013.

Potpisivanje sporazuma o saradnji između MUP-a i KSSI

Sporazum o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova i Komisije za sprječavanje sukoba interesa biće potpisan sjutra, 11. septembra 2013. godine, u 12 časova u Svečanoj sali Ministarstva unutrašnjih poslova, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 22, Podgorica.

10.09.2013.

Cilj je efikasnije ostvarivanje prava građana na lokalnu samoupravu

Cilj je efikasnije ostvarivanje prava građana na lokalnu samoupravu

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi želi se obezbijediti adekvatniji pravni okvir za uspješno funkcionisanje lokalne samouprave, ocijenila je državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Jadranka Vojinović na okruglom stolu na Cetinju organizovanom u okviru javne rasprave koja se sprovodi za pomenuti pravni akt.