Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

06.07.2015.

Saopštenje: Održana promocija VII generacije polaznika Policijske akademije

Saopštenje: Održana promocija VII generacije polaznika Policijske akademije Ministar prosvjete mr Predrag Bošković prisustvovao je promociji 25 polaznika koji su završili dvogodišnje obrazovanje u JU Višoj stručnoj školi Policijska akademija u Danilovgradu

02.07.2015.

Poštuj život, vrati oružje - Dijelili flajere i informisali građane Plužina

Poštuj život, vrati oružje - Dijelili flajere i informisali građane Plužina

Terenske aktivnosti kampanje "Poštuj život, vrati oružje" danas su se odvijale u Plužinama, što je bila prilika da građani putem flajera i kroz neposrednu komunikaciju sa učesnicima kampanje, dobiju detaljne informacije o načinu na koji mogu vratiti oružje.

01.07.2015.

Poštuj život, vrati oružje – Građani u jednom danu vratili 17 pištolja i pušaka

Poštuj život, vrati oružje – Građani u jednom danu vratili 17 pištolja i pušaka

U okviru kampanje „Poštuj život, vrati oružje“, građani su juče, 30. juna, vratili 17 pištolja i pušaka, oko 100 komada municije, tako da je od stupanja na snagu novog Zakona o oružju, dakle od 19. marta ove godine do danas, ukupno vraćeno 236 pištolja i pušaka, 43 eksplozivne naprave, 130 okvira za predato oružje, 4.351 komad municije. Za 64 komada predatog oružja postojao je oružni list, a za pet vojna dozvola.

01.07.2015.

Ministar Konjević pohvalio službenike Uprave policije MUP-a Crne Gore za rezultate ostvarene u akciji „Vinetu“

Međunarodni ugled i saradnja koju Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore ima sa partnerskim službama država članica EU još jednom je potvrđena akcijom “Vinetu”, koja je sprovedena pod rukovođenjem španske policije.

01.07.2015.

Lista kandidata nevladinih organizacija koji su predloženi za člana radne grupe za izradu Strategije reforme javne uprave 2016-2020. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje listu kandidata nevladinih organizacija koji su predloženi za člana radne grupe za izradu Strategije reforme javne uprave 2016-2020. godine, sa nazivima nevladinih organizacija koje su ih predložile.

30.06.2015.

Održan treći sastanak Posebne grupe za reformu javne uprave

Održan treći sastanak Posebne grupe za reformu javne uprave

Održan je treći sastanak Posebne grupe za reformu javne uprave kojim su kopredsjedavali državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Jadranka Vojinović i šef Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Dirk Lange.

29.06.2015.

Poštuj život, vrati oružje – Info punkt Danilovgradu

Poštuj život, vrati oružje – Info punkt Danilovgradu

U okviru kampanje „Poštuj život, vrati oružje“, danas je organizovan Info punkt u Danilovgradu na kojem su građani mogli dobiti flajere i saznati detalje o tome kako da bez pravnih posljedica vrate ilegalno oružje koje imaju, što je omogućeno Zakonom o oružju koji je stupio na snagu u martu ove godine.

29.06.2015.

Konjević-MekKluni: Jačanje saradnje MUP-a i UNDP-a u oblasti reforme javne uprave

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević sastao se danas sa rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Crnoj Gori Fionom MekKluni, sa kojom je razgovarao o rezultatima dosadašnje saradnje i prioritetima za predstojeće zajedničko djelovanje.

29.06.2015.

Konjević-Hrebičkova: Unapređenje legislative i stvaranje preduslova za napredovanje u službi

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević susreo se danas sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorkom Janinom Hrebičkovom, kojom prilikom je razgovarano o predstojećim zajedničkim aktivnostima na različitim poljima nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i o prioritetima za naredni period, što je od posebnog značaja za planiranje programskog okvira za narednu kalendarsku godinu.

29.06.2015.

Treći sastanak Posebne grupe za reformu javne uprave

U Podgorici će se 29. i 30. juna održati treći sastanak Posebne grupe za reformu javne uprave. Sastankom će kopredsjedavati državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Jadranka Vojinović i šef Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Dirk Lange.