Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

06.04.2016.

Numerički tabelarni prikaz podataka - birački spisak u opštini Tivat

Ministarstvo unutrašnjih poslova, saglasno članu 17 Zakona o biračkom spisku ("Sl. list Crne Gore", br. 10/14 i 20/15), objavljuje numerički tabelarni prikaz podataka o promjenama nastalim u zaključenom biračkom spisku u opštini Tivat u odnosu na birački spisak po kome su održani prethodni izbori u opštini Tivat.

05.04.2016.

Saopštenje: Otvoren Likovni konkurs za učenike IX razreda na temu „Poštuj život, vrati oružje“

Saopštenje: Otvoren Likovni konkurs za učenike IX razreda na temu „Poštuj život, vrati oružje“

Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova organizuje Konkurs za najbolje likovne radove na temu Poštuj život, vrati oružje, koji će biti otvoren do 29. aprila 2016. godine, a namijenjen je učenicima IX razreda osnovne škole.

01.04.2016.

Uspješno realizovan projekat "Poboljšanje procedura za utvrđivanje identiteta ilegalnih migranata u MARRI regionu"

Završna radionica u okviru projekta "Poboljšanje procedura za utvrđivanje identiteta ilegalnih migranata u MARRI regionu", koji je finansiran od strane Vlade Velike Britanije, održana je u Skoplju 29. i 30. marta 2016. godine u organizaciji MARRI Regionalog centra (RC). Učešće na ovoj radionici uzeli su predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Kosova.

30.03.2016.

Marković-Frolih: Intenzivna i dobra saradnja u oblasti unutrašnjih poslova

Marković-Frolih: Intenzivna i dobra saradnja u oblasti unutrašnjih poslova

Saradnja Crne Gore i Austrije na polju unutrašnjih poslova je dobra i intenziva, a posebno je značajna u kontekstu odgovora na savremene bezbjednosne izazove kakvi su priliv migranata, borba protiv organiovanog kriminala i terorizma, ocijenjeno je danas na sastanku potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i rukovodioca Ministarstva unutrašnjih poslova Duška Markovića i ambasadora Republike Austrije Johana Froliha.

28.03.2016.

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu posjetili Direktorat za vanredne situacije MUP-a

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu posjetili Direktorat za vanredne situacije MUP-a

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, predvođeni predsjednikom Mevludinom Nuhodžićem, upoznali su se danas sa aktivnostima koje je Direktorat za vanredne situacije MUP-a u prethodnom periodu sprovodio na planu, kako uspostavljanja, tako i unapređenja pojedinih segmenata sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori.

25.03.2016.

Dobri rezultati primjene Zakona o oružju

Dobri rezultati primjene Zakona o oružju

Novi Zakon o oružju je stupio na snagu 19. marta 2015. godine. Jedna od njegovih najznačajnijih novina je bila uvođenje odredbe o nekažnjivosti za građane koji doborovoljno vrate oružje koje imaju u nelegalnom posjedu. Prije stupanja na snagu Zakona, protiv građana koji su dobrovoljno vratili oružje, pisana je krivična prijava. Za godinu dana primjene Zakona, građani su dobrovoljno vratili 980 komada oružja.

25.03.2016.

Duško Marković: Jedinstvom do odbrane prava na slobodu i mir svakog čovjeka

Duško Marković: Jedinstvom do odbrane prava na slobodu i mir svakog čovjeka

Potpredsjednik Vlade Duško Marković upisao se u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori u knjigu žalosti otvorenu povodom terorističkih napada u Briselu. „Ovaj teroristički napad, i svi drugi koji se dešavaju, jesu posljedica izopačene ideologije i posrnuća ljudske svijesti. Zbog toga moramo imati ujedinjen odgovor radi dobra svih nas“ – napisao je potpredsjednik Marković u knjizi žalosti... Video

24.03.2016.

Vlada usvojila Izvještaj o stanju sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori u 2015. godini

Vlada usvojila Izvještaj o stanju sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori u 2015. godini

Izjava generalnog direktora Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mirsada Mulića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom usvajanja Izvještaja o stanju sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori u 2015. godini... Video

24.03.2016.

Pres konferencija povodom godinu dana primjene Zakona o oružju

Ministarstvo unutrašnjih poslova organizuje sjutra 25.03.2016. godine pres konferenciju povodom godinu dana primjene Zakona o oružju. Konferencija će se održati u Svečanoj sali MUP-a (Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 22, stara zgarada) I sprat sa početkom u 12:30 časova.

23.03.2016.

Priprema za vježbu „CRNA GORA 2016“: NATO pomaže i u saniranju posljedica civilnih katastrofa

Priprema za vježbu „CRNA GORA 2016“: NATO pomaže  i u saniranju posljedica civilnih katastrofa

Iako se NATO najčešće vezuje za pitanja bezbjednosti i vojne operacije, on ima veoma značajnu civilnu komponentu i razvijen sistem brzog i efikasnog odgovora za saniranje posljedica prirodnih katastrofa što je dokazano na nekoliko primjera u Crnoj Gori ali i u svijetu, saopšteno je na današnjoj Glavnoj planskoj konferenciji koju je, u cilju pripreme i planiranja aktivnosti velike međunarodne terenske vježbe „CRNA GORA 2016“, organizovao Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i NATO.