Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

09.01.2020.

Ministar Nuhodžić: MUP bolji i efikasniji servis građana

Ministar Nuhodžić: MUP bolji i efikasniji servis građana 1.Jednostavnije procedure, 2.novi servisi i usluge za građane i 3.najmodernija tehnologija!

01.01.2020.

Maloljetnim državlјanima Crne Gore i Republike Srbije za prelazak državne granice neophodan pasoš ili lična karta

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava građane da od 01. januara 2020. godine na graničnim prelazima prema Republici Srbiji stupaju na snagu novi uslovi prelaska državne granice za lica mlađa od 18 godina...

31.12.2019.

Obavještenje o načinu rada područnih jedinica i filijala za građanska stanja i lične isprave tokom prazničnih dana

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, obavještavamo javnost da će Ministarstvo unutrašnjih poslova – Direktorat za građanska stanja i lične isprave vršiti poslove iz svoje nadležnosti na sljedeći način:

31.12.2019.

Novogodišnja čestitka ministra Mevludina Nuhodžića

Novogodišnja čestitka ministra Mevludina Nuhodžića

Poštovane službenice i službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, želim vam srećnu Novu godinu, a pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti i radosne božićne praznike!

30.12.2019.

Likovna radionica i dodjela novogodišnjih paketića za strance koji traže međunarodu zaštitu u Crnoj Gori

Likovna radionica i dodjela novogodišnjih paketića za strance koji traže međunarodu zaštitu u Crnoj Gori

Povodom novogodišnjih praznika u Centru za prihvat stranaca koji traže međunarodnu zaštitu, 27. decembra 2019. godine, održana je likovna radionica za strance koji traže međunarodu zaštitu u Crnoj Gori, kao nastavak aktivnosti u okviru Erasmus Impact projekta.

23.12.2019.

Javni poziv za predlaganje predstavnika/ce NVO za člana Etičkog odbora, koji prati primjenu Kodeksa policijske etike

U skladu sa članom 3 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona (“Službeni list CG”, broj 41/18), Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje javni poziv za predlaganje predstavnika/ce nevladine organizacije za člana Etičkog odbora, koji prati primjenu Kodeksa policijske etike.

22.12.2019.

Saopštenje Direktorata za vanredne situacije MUP-a

Iako su prethodna dva dana na području opština u centralnom i južnom dijelu Crne Gore pale obilne količine kiše i duvao jak vjetar, prema informacijama kojima raspolaže Direktorat za vanredne situacije MUP-a, zahvaljujući preventivnim aktivnostima koje su preduzimali građani i subjekti u sistemu zaštite i spašavanja, nije pričinjena veća materijalna šteta.

20.12.2019.

Šef Biroa za operativnu koordinaciju Nuhodžić: Multivjerski i multietnički sklad su iznad svih interesa – Institucije će beskompromisno štititi ove vrijednosti koje vjekovima baštini Crna Gora

Šef Biroa za operativnu koordinaciju Nuhodžić: Multivjerski i multietnički sklad su iznad svih interesa – Institucije će beskompromisno štititi ove vrijednosti koje vjekovima baštini Crna Gora

Biro za operativnu koordinaciju aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor, kojim je predsjedavao ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, održao je danas XII sjednicu, kojoj su, pored članova Biroa, prisustvovali potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde, Zoran Pažin; v.d. vrhovnog državnog tužioca, Ivica Stanković; tužiteljka u Vrhovnom državnom tužilaštvu upućena na rad u Specijalno državno tužilaštvo, Stojanka Radović; direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Milan Tomić; pomoćnik direktora i rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Zoran Lazović i, pomoćnik direktora i rukovodilac Sektora kriminalističke policije, Enis Baković.

20.12.2019.

Saopštenje Direktorata za vanredne situacije MUP-a povodom najavljene meteorološke situacije

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Direktorat za vanredne situacije MUP-a obavještava građane da će u subotu i nedjelju (21. i 22. decembar 2019.) područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vjetar.

20.12.2019.

Nuhodžić: Partnerstvom i zajedničkim radom do zaštite djece od opasnosti na internetu

Nuhodžić: Partnerstvom i zajedničkim radom do zaštite djece od opasnosti na internetu

Ministarstvo unutrašnjih poslova, sporta i mladih i javne uprave i Uprava policije potpisali su danas Sporazum o saradnji u realizaciji edukativne kampanje “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu”. Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić istakao je da će u kampanji, kroz partnerstvo i zajednički rad na edukaciji, djeca usvajati znanja i vještine komunikacije u digitalnom okruženju i da će naučiti kako da se zaštite od štetnih sadržaja i kako da reaguju u slučaju onlajn nasilja.