Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

21.05.2016.

Prenošenje iskustva na putu ka EU najvrjedniji poklon Slovačke Crnoj Gori

Prenošenje iskustva na putu ka EU najvrjedniji poklon Slovačke Crnoj Gori Donacija Republike Slovačke Crnoj Gori je simboličan znak podrške, a mnogo važnije od toga je prijateljstvo dvije zemlje i razmjena iskustva na polju evroprskih integracija, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića i slovačkog ministra vanjskih i evopskih poslova Miroslava Lajčaka...

20.05.2016.

Sjutra uručenje donacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Slovačke graničnoj policiji MUP-a Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović sastaće se sjutra sa ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Slovačke Miroslavom Lajčakom. Povod posjete je donacija četiri motorna vozila i uređaji za nadzor za potrebe Policijske akademije, koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovačke Republike uručuje graničnoj policiji MUP-a Crne Gore.

17.05.2016.

Javni poziv zainteresovanoj javnosti da se uključi u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta uredbi

Ministarstvo unutrašnjih poslova daje na javnu raspravu Nacrt uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija i Nacrt uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona.

17.05.2016.

Javni poziv zainteresovanoj javnosti da se uključi u postupak pripreme Nacrta zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama

Ministarstvo unutrašnjih poslova upućuje Javni poziv zainteresovanoj zainteresovanoj javnosti (građanima, naučnim i stručnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici, opštinama. strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, vjerskim zajednicama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama) da se uključe u postupak pripreme Nacrta zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

16.05.2016.

Izvještaj sa javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim materijama

Shodno članu 12 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona („Službeni list CG“, broj 12/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje Izvještaj o javnoj raspravi u vezi postupka pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim materijama.

12.05.2016.

U Beču obilježeno 10 godina od potpisivanja Konvencije o policijskoj saradnji u JI Evropi

U Beču obilježeno 10 godina od potpisivanja Konvencije o policijskoj saradnji u JI Evropi

U Beču je juče održan 15. sastanak Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi i tom prilikom je obilježeno 10 godina od njenog potpisivanja. Na sastanku Komiteta ministara učešće je uzeo sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Pejanović sa delegacijom.

10.05.2016.

Održana konferencija za medije povodom implementacije civilne komponente AFIS sistema

Održana konferencija za medije povodom implementacije civilne komponente AFIS sistema

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je organizovalo pres konferenciju povodom implementacije civilne komponente AFIS sistema.

10.05.2016.

Poziv za zamjenu starih ličnih karata, pokrenuta kampanja „Najvažnija karta – biometrijska lična karta“

Poziv za zamjenu starih ličnih karata, pokrenuta kampanja „Najvažnija karta – biometrijska lična karta“

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da zamijene stare lične karte i pribave nove, biometrijske lične karte. Posjedovanje nove biometrijske lične karte je zakonska obaveza za crnogorskog državljanina koji je navršio 18 godina života i ima prebivalište u Crnoj Gori.

10.05.2016.

Pres konferencija povodom implementacije civilnog AFIS-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova organizuje pres konferenciju povodom implementacije civilne komponente AFIS sistema. Pres konferencija će se održati danas, 10.05.2016. godine sa početkom u 13:30 časova u Svečanoj sali MUP-a, bulevar Svetog Petra Cetinjskog 22, (stara zgrada).

10.05.2016.

Spisak kandidata koji će pristupiti provjeri stručne osposobljenosti komunalnog policajca na dan 28.05.2016. godine

Spisak kandidata koji će pristupiti provjeri stručne osposobljenosti komunalnog policajca na dan 28.05.2016. godine (subota), sa početkom u 10h u prostorijama policijske akademije u Danilovgradu.