Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

24.11.2017.

Održana vježba na temu zaštite od poplava za spasilačke službe iz Crne Gore, Slovenije i Češke

U okviru projekta DIRECT – Budimo otporni na nepogode na Skadarskom jezeru je danas održana međunarodna pokazna vježba na temu zaštite od poplava u kojoj su spasioci iz Crne Gore, Slovenije i Češke provjerili i pokazali spremnost za reagovanje uz korišćenje brana i pumpi visokog kapaciteta. Vježbi je prethodila četvorodnevna obuka spasilaca iz tri zemlje na ovu temu koja je uključivala teoretski i praktični dio i tokom koje su učesnici imali priliku da od instruktora iz Slovenije sa značajnim iskustvom u ovoj oblasti uče o savremenim metodama zaštite od poplava.

23.11.2017.

Sjutra u Vranjini međunarodna pokazna vježba na temu zaštite od poplava

Međunarodna pokazna vježba na temu zaštite od poplava koja se organizuje u okviru projekta DIRECT - Budimo otporni na nepogode održaće se sjutra, 24. novembra sa početkom u 10 časova, na Skadarskom jezeru, u mjestu Vranjina.

22.11.2017.

Održana konstitutivna sjednica Koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje

Održana konstitutivna sjednica Koordinacionog tima za zaštitu i spašavanje

Koordinacioni tim za zaštitu i spašavanje, kojim rukovodi predsjednik Vlade Duško Marković, održao je konstitutivnu sjednicu na kojoj je prezentirana Informacija o sistemu zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i razmotrena i usvojena Informacija o požarima tokom ljetnje sezone 2017. godine... Video

21.11.2017.

Počeo sa radom sistem za uzimanje biometrijskih podataka i izdavanje pasoša crnogorskim državljanima u Ambasadi Crne Gore u Beogradu

Počeo sa radom sistem za uzimanje biometrijskih podataka i izdavanje pasoša crnogorskim državljanima u Ambasadi Crne Gore u Beogradu

U Ambasadi Crne Gore u Beogradu, počeo je sa radom sistem za uzimanje biometrijskih podataka i izdavanje pasoša crnogorskim državljanima. Generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova, ambasador Veselin Šuković je tom prilikom ocijenio da otvaranje ovog sistema predstavlja veliki korak u unapređenju pružanja usluga našoj brojnoj dijaspori u Republici Srbiji, ali i Regionu.

19.11.2017.

MUP uspostavio „Call – centar“ 19820 uoči lokalnih izbora u Mojkovcu, Cetinju, Petnjici i Tuzima

Uoči izbora za odbornike u Skupštini Prijestonice Cetinje, skupštinama opštine Mojkovac i Petnjica kao i Skupštini opštine Tuzi, opštine u okviru Glavnog grada, koji će se održati 26. novembra 2017. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.

17.11.2017.

Generalni direktor Mulić na sastanku Komiteta za civilno planiranje u vanrednim situacijama NATO-a

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić učestvovao je na sastanku Komiteta za civilno planiranje u vanrednim situacijama (CEPC) NATO-a održanom na nivou generalnih direktora 15. i 16. novembra u sjedištu NATO-a u Briselu.

16.11.2017.

Numeričko-tabelarni prikazi podataka o promjenama nastalim u zaključenim biračkim spiskovima u Prijestonici Cetinje, opštinama Mojkovac i Petnjica i opštini Tuzi opštine u okviru Glavnog grada

Ministarstvo unutrašnjih poslova, saglasno članu 17 Zakona o biračkom spisku ("Sl. list Crne Gore", br. 10/14 i 20/15) objavljuje numeričko-tabelarne prikaze podataka.

15.11.2017.

Nuhodžić-Mekluni: Jači odgovor svih nadležnih subjekata u borbi protiv nasilja u porodici

Nuhodžić-Mekluni: Jači odgovor svih nadležnih subjekata u borbi protiv nasilja u porodici

U cilju što uspješnije borbe protiv porodičnog nasilja potreban je jači odgovor svih društvenih subjekata, u prvom redu intenzivnija međuresorska saradnja nadležnih institucija, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i stalne koordinatorke UN Sistema i stalne predstavnica UNDP u Crnoj Gori, Fione Mekluni.

14.11.2017.

Danilovgrad: ''Boka Bay 2017'' u kasarni ''Milovan Šaranović''

Danilovgrad:

Vježba spremnosti reagovanja u slučaju zemljotresa ‘’Boka Bay 2017’’ održana je danas u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

13.11.2017.

Sjutra u kasarni „Milovan Šaranović“ vježba spremnosti reagovanja u slučaju zemljotresa „Boka Bay 2017“

U kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu sjutra će se održati vježba „Boka Bay 2017“ čiji je cilj provjera spremnosti institucija za zajedničko djelovanje i reagovanje u slučaju zemljotresa.