Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

30.06.2016.

Saopštenje za javnost povodom privremenog udaljavanja sa rada komadanta Specijalne antiterorističke jedinice

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović je, nakon što su se stekli svi zakonski preduslovi, danas potpisao rješenje kojim se Radosavu Lješkoviću, komandantu Specijalne antiterorističke jedinice privremeno ograničava vršenje dužnosti i kojim se privremeno udaljava sa rada u Ministarstvu unutrašnjih poslova - Upravi policije.

30.06.2016.

Završna ceremonija IPA 2013 TVINING PROJEKT-a "Podrška usvajanju pravne tekovine Šengena", održaće se sjutra, 01. jula 2016. u 10:00h u EU Info centru u Podgorici.

Na ceremoniji će govoriti pomoćnik direktora za Sektor granične Policije, Uprava Policije Crne Gore MUP Vesko Damjanović, Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič, namjesnik Generalnog direktora Policije, Savezno Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Austrije Johann Bezdeka, Ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori Mitja Močnik, Junior Vođa projekta zemlje članice, MUP Republike Slovenije Marko Gašperlin, Vođa projekta zemlje članice, Savezno Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Austrije Andreas Hofbauer, Vođa projekta zemlje korisnice, Uprava Policije Crne Gore, MUP Crne Gore Dejan Đurović.

29.06.2016.

Počela Finalna konferencija u cilju pripreme aktivnosti međunarodne NATO terenske vježbe „CRNA GORA 2016“

Počela Finalna konferencija u cilju pripreme aktivnosti međunarodne NATO terenske vježbe „CRNA GORA 2016“

Danas je u Podgorici počeo zvanični dio Finalne konferencije koju organizuju Direktorat za vanredne situacije MUP-a i NATO, u cilju pripreme i planiranja aktivnosti velike međunarodne terenske vježbe „CRNA GORA 2016“.

28.06.2016.

Saopštenje za javnost povodom postavljanja table sa grbom Republike Kosova na teritoriji Crne Gore

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje i Odjeljenja granične bezbjednosti Rožaje, nadležnog za graničnu kontrolu i za utvrđivanje povrede državne granice su, dana 27.06. 2016. godine, u prijepodnevnim časovima došli do saznanja o postavljanju table sa grbom Republike Kosova, natpisima “Rebublika Kosova” i “Dobro došli”, kao i zastave Republike Albanije. Pomenuta tabla i zastava su bili postavljeni na teritoriji Crne Gore, između graničnog prelaza Kula (Crna Gora) i graničnog prelaza Savine vode sa kosovske strane.

24.06.2016.

Izlaganje ministra Gorana Danilovića sa pres konferencije

Izlaganje ministra Gorana Danilovića sa pres konferencije

Danas je u Ministarstvu unutrašnjih poslova održana konferencija za novinare na kojoj je govorio ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović.

23.06.2016.

Održan Deseti godišnji sastanak sa oficirima za vezu i policijskim atašeima; kvalitetna međunarodna policijska saradnja dala konkretne rezultate

Održan Deseti godišnji sastanak sa oficirima za vezu i policijskim atašeima; kvalitetna međunarodna policijska saradnja dala konkretne rezultate

Danas je u Podgorici, u organizaciji Uprave policije MUP-a, održan Deseti godišnji sastanak sa oficirima za vezu i policijskim atašeima. Sastanak sa oficirima za vezu i policijskim atašeima, angažovanim u ambasadama zaduženim za Crnu Goru na rezidentnoj i nerezidentnoj osnovi, otvorili su ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović i direktor Uprave policije Slavko Stojanović...

23.06.2016.

Održana Treća konferencija Nacionalne platforme smanjenja rizika od katastrofa

Održana Treća konferencija Nacionalne platforme smanjenja rizika od katastrofa

U prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a danas je održana Treća konferencija Nacionalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa. Tema ovogodišnje konferencije bile su poplave, čime je Crna Gora nastavila kontinuirano da radi na smanjenju rizika od katastrofa, u ovom slučaju poplava.

23.06.2016.

Lista kandidata NVO koji su predloženi za članove Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama i nedavnih slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima i ubistva novinara

Na osnovu javnog poziva koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo 08.06.2016.godine za predlaganje predstvnika NVO za člana komisje za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama i nedavnih slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima i ubistvima novinara, predložen je sljedeći kandidat:

22.06.2016.

Najava: Sjutra u 11,00 časova u Podgorici otvaranje Desetog godišnjeg sastanka sa policijskim atašeima i oficirima za vezu

Obavještavamo Vas da će se sjutra, u četvrtak 23. juna 2016. godine, sa početkom u 11,00 časova, u velikoj konferencijskoj sali hotela ,,Podgorica“, na adresi Ulica Svetlane Kane Radević broj 1 u Podgorici, održati Deseti sastanak sa policijskim atašeima i oficirima za vezu čiji je organizator Uprava policije MUP-a. Na otvaranju Desetog godišnjeg sastanka sa policijskim atašeima i oficirima za vezu, sa početkom u 11,00 časova, govoriće ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović i direktor Uprave policije Slavko Stojanović. Ovaj dio Sastanka je otvoren za javnost...

22.06.2016.

Završen MARRI Regionalni forum, Crna Gora završila jednogodišnje predsjedavanje inicijativom

Završen MARRI Regionalni forum, Crna Gora završila jednogodišnje predsjedavanje inicijativom

Godišnji Forum Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjegla lica (MARRI) održan je juče u Podgorici, čime je zaokruženo jednogodišnje predsjedavanje Crne Gore ovim regionalnim mehanizmom. Forumom je predsjedavao ambasador Milorad Šćepanović, generalni direktor za multilateralne poslove u MVPEI, a učestvovali su predstavnici Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Kosova, kao i predstavnici brojnih međunarodnih organizacija: Međunarodne organizacije za migracije (IOM), OEBS-a, DCAF-a, ICMPD-a i Švajcarskog državnog sekretarijata za migracije.