Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

05.03.2015.

Uspješno završene akcije spašavanja, situacija se stabilizuje

Usljed obilnih padavina koje su danas zadesile Crnu Goru, u pojedinim opštinama je bila neophodna reakcija lokalnih službi zaštite i spašavanja, koje su angažovanjem rasploživih kapaciteta na lokalnom nivou uspjele da odgovore potrebama na terenu i pomognu određenom broju građana koji su bili pogođeni nevremenom.

05.03.2015.

Generalni direktor Ivanišević sastao se sa ambasadorom Japana Kurokijem

Generalni direktor Ivanišević sastao se sa ambasadorom Japana Kurokijem

Japan snažno podržava integracije Crne Gore u Evropsku uniju i NATO, a u procesu reformi otvara se prostor za saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova sa japanskim institucijama, naročito u oblasti borbe protiv terorizma, vanrednih situacija i modernizacije i unaprijeđenja kapaciteta kriminalističke policije, poručeno je sa današnjeg sastanka generalnog direktora Direktorata za Međunarodnu saradnju i evropske integracije u MUP-u Ivana Ivaniševića i ambasadora Japana u Crnoj Gori, Mafasumija Kurokija.

05.03.2015.

Ministar Konjević razgovarao sa komandatnom KFOR-a Filjuolom

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević sastao se danas sa komandantom KFOR-a na Kosovu, generalom Frančeskom Filjuolom, što je bila prilika da se kroz razmjenu mišljenja o aktuelnim temama potvrdi zavidan nivo saradnje između crnogorskih i kosovskih institucija, uključujući i predstavnike međunarodne zajednice koji su prisutni na Kosovu.

04.03.2015.

U Direktoratu za vanredne situacije održan sastanak povodom realizacije IPA programa u oblasti zaštite od poplava

U Direktoratu za vanredne situacije održan sastanak povodom realizacije IPA programa u oblasti zaštite od  poplava

Službenici Direktorata za vanredne situacije MUP-a predvođeni generalnim direktorom Mirsadom Mulićem održali su danas sastanak sa predstavnicima konzorcijuma iz Odsjeka za civilnu zaštitu Republike Italije i CIMA istraživačke fondacije iz Italije.

04.03.2015.

Ministar Konjević se sastao sa ambasadorkom Kipra Nafsikom Krusti

Ministar Konjević se sastao sa ambasadorkom Kipra Nafsikom Krusti

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević sastao se danas sa ambasadorkom Republike Kipar u Crnoj Gori Nafsikom Krusti, koja je pohvalila dosadašnji napredak ostvaren na planu evropskih i evroatlantskih integracija.

03.03.2015.

Lako i brzo do prijave novorođenčeta uz brošuru MUP-a, udruženja Roditelji i UNHCR-a

Lako i brzo do prijave novorođenčeta uz brošuru MUP-a, udruženja Roditelji i UNHCR-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa udruženjem Roditelji i UNHCR-om podijelilo je danas ažurirane informativne brošure porodiljama u Kliničkom centru Crne Gore, sa ciljem da na jednostavan i efikasan način objasni roditeljima kako teče procedura prijave njihovog novorođenog djeteta.

01.03.2015.

Obilježen Dan zaštite i spašavanja

Obilježen Dan zaštite i spašavanja

Predstavljanjem sistema zaštite i spašavanja na platou ispred zgrade Rektorata - Univerziteta Crne Gore i svečanom ceremonijom u KIC-u "Budo Tomović" oblježen je Dan zaštite i spašavanja - 1. mart.

01.03.2015.

Reagovanje ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića na izjavu poslanika DF-a Nebojše Medojevića

Nikada se nijesam niti ću se distancirati ni od jednog pripadnika crnogorske policije koji svoj posao radi zakonito i profesionalno, a takvih je ogromna, ogromna većina.

01.03.2015.

Novi broj "Dokumenta"

Novi broj "Dokumenta"

Ministarstvo unutrašnjih poslova publikovalo je novi broj časopisa "Dokument.

28.02.2015.

Sjutra obilježavanje Dana zaštite i spašavanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova – Direktorat za vanredne situacije sjutra, 1. marta, obilježava Dan zaštite i spašavanja.