Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

29.07.2016.

Potpisan Memorandum o saradnji MUP-a i Centra za građansko obrazovanje u okviru projekta "Misli lokalno, djeluj lokalno"

Potpisan Memorandum o saradnji MUP-a i Centra za građansko obrazovanje u okviru projekta "Misli lokalno, djeluj lokalno" Ministarstvo unutrašnjih poslova i nevladino udruženje Centar za građansko obrazovanje (CGO) potpisali su danas Memorandum o saradnji kroz realizaciju projekta “Misli lokalno-Djeluj lokalno" u čijem je fokusu borba protiv korupcije na lokalnom nivou.

29.07.2016.

Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija i Nacrtu uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona

Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija i Nacrtu uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona.

28.07.2016.

Sjutra potpisivanje Memoranduma o saradnji između MUP-a i Centra za građansko obrazovanje

Ministarstvo unutrašnjih poslova i nevladino udruženje Centar za građansko obrazovanje (CGO) potpisaće sjutra, 29. jula 2016. godine, Memorandum o saradnji kroz realizaciju projekta “Misli lokalno-Djeluj lokalno! – borba protiv korupcije na lokalnom nivou”.

28.07.2016.

Danilović-Frolih: Dosadašnja iskustva potvrda odlične saradnje Crne Gore i Austrije

Danilović-Frolih: Dosadašnja iskustva potvrda odlične saradnje Crne Gore i Austrije

Kontinuirana razmjena iskustava i dobro implementirani projekti na planu šengenske politike, pitanja granica i migracija potvrda su odlične saradnje Crne Gore i Austrije, što temeljeno na prethodnom dobrom iskustvu predstavlja garant nastavka dobre saradnje i u narednom periodu, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića i ambasadora Republike Austrije u Podgorici Johana Froliha.

26.07.2016.

Na sjednici Etičkog odbora održanoj 26. jula 2016. godine razmatrano šest predmeta

Na sjednici Etičkog odbora, održanoj 26. jula 2016. godine razmatrano je šest predmeta.

25.07.2016.

Zbog povećanog obima posla upućeno osam službenika MUP-a na ispomoć u PJ Podgorica

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u petak, 22. jula 2016. godine, uputilo osam službenika iz Direktorata za upravne unutrašnje poslove na ispomoć u Područnu jedinicu Podgorica, kako bi se na adekvatan način riješio problem gužvi u „Limenci“, koji je nastao usljed povećene frekventnosti zahtjeva za izdavanje različitih vrsta dokumenata, u prvom redu zahtjeva za registraciju motornih vozila.

22.07.2016.

Ministar Danilović potpisao rješenje o prestanku radnog odnosa načelnika PJ Pljevlja za vanredne situacije

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović potpisao je danas rješenje kojim M.H., načelniku Područne jedinice Pljevlja, za teritoriju opština Pljevlja i Žabljak Direktorata za vanredne situacije, prestaje radni odnos kod Ministarstva unutrašnjih poslova jer je pravosnažnom presudom osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za rad u državnom organu.

21.07.2016.

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović sastao se sa ambasadorom Republike Turske Serhatom Galipom

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović sastao se sa ambasadorom Republike Turske Serhatom Galipom

Crna Gora i Republika Turska ostvaruju veoma dobru saradnju u oblasti bezbjednosti, naročito u dijelu policijske saradnje i operativne razmjene informacija o građanima koji se bore na stranim ratištima, u svjetlu zajedničkih napora u borbi protiv terorizma, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića i ambasadora te zemlje u Crnoj Gori, Serhata Galipa.

19.07.2016.

Publikovana knjiga „Pravo na fizički integritet i ljudsko dostojanstvo: Oktobarski protesti i primjena policijskih ovlašćenja“

Publikovana knjiga „Pravo na fizički integritet i ljudsko dostojanstvo: Oktobarski protesti i primjena policijskih ovlašćenja“

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore, Savjet za građansku kontrolu policije, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) Crne Gore i nevladine organizacije (NVO) “Građanska Alijansa” i “Akcija za ljudska prava” zajednički su publikovali knjigu “Pravo na fizički integritet i ljudsko dostojanstvo: Oktobarski protesti i primjena policijskih ovlašćenja” koja predstavlja izvještaj o postupanju policije tokom protestnih okupljanja u oktobru 2015. u Podgorici.

12.07.2016.

Saopštenje za javnost povodom raspisivanja izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore

Povodom Odluke Predsjednika Crne Gore, g-dina Filipa Vujanovića, o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore za 16. oktobar 2016. godine, shodno ovlašćenjima iz člana 16 Zakona o biračkom spisku, Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava sledeće: