Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

26.08.2015.

Potpisani međudržavni sporazumi o granicama između Crne Gore i BiH i Crne Gore i Kosova

Potpisani međudržavni sporazumi o granicama između Crne Gore i BiH i Crne Gore i Kosova Međudržavni sporazumi o granicama između Crne Gore i Bosne i Hercegovine i Crne Gore i Kosova potpisani su danas u Beču. Ugovor o državnoj granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine potpisali su ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak. Potpise na Sporazum o državnoj granici između Crne Gore i Republike Kosovo stavili su potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i ministar Konjević i ministri unutrašnjih i vanjskih poslova Kosova Skender Hiseni i Hašim Tači...

12.08.2015.

Ministar Konjević čestitao Dan opštine Mojkovac

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević uputio je, povodom Dana opštine Mojkovac, čestitku predsjedniku Opštine Dejanu Medojeviću, predsjednku Skupštine opštine Slavenku Blaževiću, odbornicima i građanima.

03.08.2015.

Građani vratili 281 pištolj i pušku, 5.600 komada municije, 82 eksplozivne naprave

Od početka primjene Zakona o oružju, dakle od marta ove godine do danas, građani su dobrovoljno vratili 281 komad pištolja i pušaka, 5.603 komada municije, te 82 eksplozivne naprave. Najveći dio oružja bio je u nelegalnom posjedu građana.

03.08.2015.

Ministar Konjević čestitao Dan opštine Plužine

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević uputio je, povodom Dana opštine Plužine, čestitku predsjedniku Opštine Mijušku Bajagiću, predsjednku Skupštine opštine Milutinu Cicmilu, odbornicima i građanima.

03.08.2015.

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu Strategije reforme javne uprave 2016-2020. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova daje na javnu raspravu Nacrt Strategije reforme javne uprave 2016-2020. godine i upućuje javni poziv zainteresovanoj javnosti da se uključe i daju svoj doprinos u razmatranju dokumenta.

01.08.2015.

Dromader prinudno sletio na Kakaricku goru

Protivpožarni avion MUP-a tipa dromader M18B danas kasno popodne je prinudno sletio na Kakaricku goru u Podgorici.

01.08.2015.

Ministar Konjević posjetiće danas porodicu stradalog policajca

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević danas će u Bijelom Polju posjetiti porodicu tragično stradalog policijskog službenika Irfana Kujovića, koji je život izgubio na službenoj dužnosti, obavljajući poslove i zadatke iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima.

31.07.2015.

Bezbjednost u saobraćaju bolja nego prošle godine

Stanje bezbjednosti u drumskom saobraćaju u prvih šest mjeseci 2015. godine bolje je nego u istom periodu prošle godine, ocijenjeno je na sastanku Koordinacionog tima za praćenje implemntacije Strategije poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju kojim je predsjedavao ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

31.07.2015.

Ministar Konjević čestitao Dan opštine Plav

Ministar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević uputio je, povodom Dana opštine Plav, čestitku predsjedniku Opštine Orhanu Šahmanoviću, predsjedniku Skupštine opštine Izetu Hadžimušoviću, odbornicima i građanima.

29.07.2015.

MUP i IOM pripremili informatore za lakše razumijevanje procedura prijave boravka i dozvola za strance

MUP i IOM pripremili informatore za lakše razumijevanje procedura prijave boravka i dozvola za strance

U cilju pravovremenog informisanja stranaca o vrstama boravka u našoj zemlji i procedurama putem kojih ovo pravo mogu ostvariti, Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) izradilo je brošure koje sadrže sve relevantne informacije o prijavi boravka, izdavanju dozvole za privremeni boravak, te dozvole za privremeni boravak i rad.