Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

16.02.2018.

Prezentovane novine utvrđene Predlogom zakona o unutrašnjim poslovima

Prezentovane novine utvrđene Predlogom zakona o unutrašnjim poslovima Danas su završene dvodnevne javne konsultacije o Predlogu zakona o unutrašnjim poslovima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovalo u saradnji sa partnerima iz projekta Podrške Evropske unije vladavini prava (EURoL II).

14.02.2018.

Sjutra počinju javne konsultacije o Predlogu zakona o unutrašnjim poslovima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore u saradnji sa partnerima iz projekta Podrške Evropske unije vladavini prava (EURoL II) organizuje javne konsultacije o Predlogu zakona o unutrašnjim poslovima.

12.02.2018.

Ministar Nuhodžić sastao se sa komandantom NATO snaga na Kosovu- KFOR, general majorom Salvatoreom Kuoćijem

Ministar Nuhodžić sastao se sa komandantom NATO snaga na Kosovu- KFOR, general majorom Salvatoreom Kuoćijem

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović sastali su se danas sa komandantom KFOR-a na Kosovu, general majorom Salvatoreom Kuoćijem. Sastanak je bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o modalitetima i intenzitetu saradnje Crne Gore i Kosova u oblasti policijskih poslova.

12.02.2018.

Odluka o izboru kandidata/kinja za člana Operativnog tima za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama

Na osnovu člana 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Službeni list CG", broj 07/12), ministar unutrašnjih poslova donosi Odluku o izboru kandidata/kinja za člana Operativnog tima za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama.

11.02.2018.

Danas se obilježava Dan evropskog broja za hitne situacije 112

Dan jedinstvenog evropskog broja za pozive u hitnim situacijama 112 obilježava se 11. februara u cilju skretanja pažnje javnosti na važnost sigurnosti i bezbjednosti u Evropi, kao i na značaj postojanja ovog broja posredstvom kojeg građani mogu dobiti pomoć u različitim hitnim situacijama.

09.02.2018.

Obavještenje o javnim konsultacijama o Predlogu zakona o unutrašnjim poslovima

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava javnost da će se javne konsultacije o Predlogu zakona o unutrašnjim poslovima održati 15. i 16. februara 2018. godine, u periodu od 10 do 14 časova. Pomenute konsultacije održaće se u hotelu Hilton, sala Ksenija.

07.02.2018.

Ministar Nuhodžić susreo se sa ambasadorom UAE Abdulsalam Hareb Al Romaitijem

Ministar Nuhodžić susreo se sa ambasadorom UAE Abdulsalam Hareb Al Romaitijem

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) pouzdan su partner Crne Gore, a prijateljski odnosi dvije zemlje oličeni su kroz brojne zajedničke projekte i održiva ulaganja, naročito u sferi ekonomije i turizma, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadora UAE Abdulsalam Hareb Al Romaitija.

06.02.2018.

Lista kandidata nevladinih organizacija koji su predloženi za člana Operativnog tima za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 7/12), Ministarstvo unutrašnjih poslova objavljuje listu kandidata nevladinih organizacija koji su predloženi za člana Operativnog tima za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama.

05.02.2018.

Isporučena specijalizovana oprema za jedan tim spasioca za HBRN akcidente

Isporučena specijalizovana oprema za jedan tim spasioca za HBRN akcidente

U okviru Projekta Evropske unije „Jačanje kapaciteta za prvi odgovor u CBRN i regionalna saradnja zemalja jugoistočne Evrope, južnog Kavkaza, Moldavije i Ukrajine“, završena je isporuka specijalizovane opreme za jedan tim spasioca za HBRN akcidente (hemijsko, biološko, nuklearno-radiološki akcidenti.

01.02.2018.

Pejanović: Crna Gora posvećena aktivnostima u domenu kontrole lakog i malokalibarskog naoružanja

Pejanović: Crna Gora posvećena aktivnostima u domenu kontrole lakog i malokalibarskog naoružanja

Crna Gora će nastaviti sa aktivnostima u pravcu kontrole lakog i malokalibarskog oružja (SALW) i ostati otvorena za dalju kvalitetnu saradnju sa susjedima i međunarodnim partnerima, poručio je danas državni sekretar Dragan Pejanović u Podgorici na konferenciji „Jačanje posvećenosti kontroli malog i lakog oružja u jugoistočnoj Evropi“ .