Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

14.01.2017.

Više akcija spašavanja Direktorata za vanredne situacije tokom protekla dva dana

Direktorat za vanredne situacije je preko Operativno komunikacionog centra 112 u periodu od 04.01.2017. godine do 13.01.2017. godine primio 3359 poziva od kojih je najveći broj poziva bio informativnog karaktera, od čega je 112 poziva bilo iz nadležnosti Uprave policije i 51 poziv za Hitnu medicinsku pomoć, dok je formirano 47 slučajeva koji su u nadležnosti ovog Direktorata.

13.01.2017.

Javni poziv za podnošenje predloga za dodjelu nagrada i priznanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova - Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja, u skladu sa Pravilnikom o načinu i postupku dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja („Službeni list Crne Gore”, broj 39/13) pokreće postupak dodjele nagrada i priznanja i upućuje

12.01.2017.

Nuhodžić – Uehara : Nastavak bliske saradnje i u narednom periodu

Nuhodžić – Uehara : Nastavak bliske saradnje i u narednom periodu

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se danas sa ambasadorkom SAD Margaret Uehara sa kojom je razgovarao o daljem jačanju i nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

05.01.2017.

Održan sastanak nadležnih subjekata sistema zaštite i spašavanja u Direktoratu za vanredne situacije

Održan sastanak nadležnih subjekata sistema zaštite i spašavanja u Direktoratu za vanredne situacije

Povodom najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika i upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju od 04. januara 2017. godine, danas je u Direktoratu za vanredne situacije MUP-a održan sastanak nadležnih subjekata sistema zaštite i spašavanja. Sastanku su prisustvovali predstavnici: MUP- Direktorata za vanredne situacije, Uprave policije, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Željezničke infrastrukture, Direkcije za saobraćaj, Aerodroma Podgorica, Elekrodistributivnog sistema (CEDIS), Elektroprenosnog sistema (CGES), Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Vojske Crne Gore.

05.01.2017.

Saopštenje za javnost

Povodom Odluke Predsjednika Crne Gore, g-dina Filipa Vujanovića, o raspisivanju lokalnih izbora u Nikšiću za 12. mart 2017. godine, shodno ovlašćenjima iz člana 16 Zakona o biračkom spisku, Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava sljedeće:

05.01.2017.

Numerički tabelarni prikaz podataka - birački spisak u opštini Nikšić

Ministarstvo unutrašnjih poslova, saglasno članu 17 Zakona o biračkom spisku ("Sl. list Crne Gore", br. 10/14 i 20/15),

04.01.2017.

Službe da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se u periodu od 05. do 08. januara 2017. godine na području Crne Gore očekuju prilično nepovoljne vremenske prilike (sniježne padavine, ledene temperature, poledica i olujni udari sjevernog vjetra), Direktorat za vanredne situacije MUP-a, preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim da podignu nivo operativne spremnosti.

30.12.2016.

Ministar Nuhodžić i sekretar Pejanović sastali se sa takmičarima i rukovodstvom džudo kluba ,,Akademik'' iz Nikšića

Ministar Nuhodžić i sekretar Pejanović  sastali se sa takmičarima i rukovodstvom džudo kluba ,,Akademik

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i sekretar Dragan Pejanović sastali su se danas sa takmičarima i rukovodstvom džudo kluba ,,Akademik'' iz Nikšića, čije je Ministarstvo većinski vlasnik. Neposredni povod susreta su izvanredni rezultati koji su članovi ovoga kluba ostvarili na nedavno održanom takmičenju u Ligi šampiona u Beogradu, gdje su osvojili bronzanu medalju, kao i sveukupni sjajni rezultati koje su takmičari postigli u minuloj godini.

30.12.2016.

Nuhodžić: U rješavanje problema drumskog saobraćaja da se uključe svi društveni akteri

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić predsjedavao je četrnaestom sjednicom Koordinacionog tijela za praćenje implementacije Strategije poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju, čiji su se članovi po prvi put okupili u novom sastavu.

29.12.2016.

Novogodišnja čestitka ministra Nuhodžića

Novogodišnja čestitka ministra Nuhodžića

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić čestitao je predstojeće praznike zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije.