Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

01.08.2015.

Ministar Konjević posjetiće danas porodicu stradalog policajca

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević danas će u Bijelom Polju posjetiti porodicu tragično stradalog policijskog službenika Irfana Kujovića, koji je život izgubio na službenoj dužnosti, obavljajući poslove i zadatke iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima.

31.07.2015.

Bezbjednost u saobraćaju bolja nego prošle godine

Stanje bezbjednosti u drumskom saobraćaju u prvih šest mjeseci 2015. godine bolje je nego u istom periodu prošle godine, ocijenjeno je na sastanku Koordinacionog tima za praćenje implemntacije Strategije poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju kojim je predsjedavao ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

31.07.2015.

Ministar Konjević čestitao Dan opštine Plav

Ministar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević uputio je, povodom Dana opštine Plav, čestitku predsjedniku Opštine Orhanu Šahmanoviću, predsjedniku Skupštine opštine Izetu Hadžimušoviću, odbornicima i građanima.

29.07.2015.

MUP i IOM pripremili informatore za lakše razumijevanje procedura prijave boravka i dozvola za strance

MUP i IOM pripremili informatore za lakše razumijevanje procedura prijave boravka i dozvola za strance

U cilju pravovremenog informisanja stranaca o vrstama boravka u našoj zemlji i procedurama putem kojih ovo pravo mogu ostvariti, Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) izradilo je brošure koje sadrže sve relevantne informacije o prijavi boravka, izdavanju dozvole za privremeni boravak, te dozvole za privremeni boravak i rad.

29.07.2015.

Uspješno završena akcija spašavanja paraglajderiste iz Hrvatske

Avio-helikopterska jedinica MUP-a Crne Gore uspješno je izvršila akciju spašavanja hrvatskog državljanina, paraglajderiste K.B.

28.07.2015.

Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore, Srbije i BiH sastali se u Vili Gorica

Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore, Srbije i BiH sastali se u Vili Gorica

Danas je u Vili Gorica održan trilateralni sastanak ministara unutrašnjih poslova Crne Gore Raška Konjevića, Srbije Nebojše Stefanovića i Bosne i Hercegovine Dragana Mekića.

27.07.2015.

Trilateralni sastanak ministara unutrašnjih poslova Crne Gore, Srbije i BiH sjutra u Podgorici

Trilateralni sastanak ministara unutrašnjih poslova Crne Gore Raška Konjevića, Srbije Nebojše Stefanovića i Bosne i Hercegovine (ministar sigurnosti) Dragana Mekića održaće se sjutra, 28. 07. 2015. godine u Vili Gorica u Podgorici.

24.07.2015.

Za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala potrebna dobra saradnja policije i tužilaštva

Za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala potrebna dobra saradnja policije i tužilaštva

Za uspješan obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom neophodna je izuzetna saradnja policije i Specijalnog tužilaštva koji će kroz dobar timski rad i tajne istrage prikupiti dovoljno dobre dokaze da procesuiraju počinioce ovih krivičnih djela i što je najbitnije, oduzmu im ekonomsku moć, ocijenjeno je na dvodnevnoj radionici za policiju i tužioce održanoj u Podgorici.

23.07.2015.

Primjena sporazuma između MUP-UP i VDT doprinijela poboljšanju saradnje dvije institucije i rezultata na terenu

Sporazum o zajedničkom radu Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije i Državnog tužilaštva tokom izviđaja i krivičnog postupka se efikasno primjenjuje što je pospješilo saradnju tužilaštva i policije i doprinijelo ostvarivanju boljih rezultata u različitim oblastima, ocijenjeno je na sjednici Koordinacionog tijela za primjenu Sporazuma.

21.07.2015.

Nova Strategija reforme javne uprave za unaprijeđenje stanja u crnogorskom javnom sektoru

Nova Strategija reforme javne uprave za unaprijeđenje stanja u crnogorskom javnom sektoru

Nova Strategija za reformu javne uprave za period 2016-2020. godine, na čijoj će se pripremi raditi do kraja ove godine, biće fokusirana na unaprijeđenje stanja u prioritetnim oblastima, poručila je generalna direktorica Direktorata za državnu upravu i lokalnu samoupravu u MUP-u Dragana Ranitović.