Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

29.04.2016.

MUP pozdravlja novi stav Agencije za civilno vazduhoplovstvo, očekuje pismenu saglasnost za obavljanje HEMS letova

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozdravlja novi stav Agencije za civilno vazduhoplovstvo da Avio-helikopterska jedinica može da prevozi povrijeđene i bolesne i na taj način radi u opštem interesu crnogorskih građana.

28.04.2016.

Prodručne jedinice i filijale MUP-a radiće za vrijeme praznika

Povodom predstojećeg vjerskog praznika Vaskrsa i 1. maja, Praznika rada, Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovalo je rad dežurnih službi, koje će u petak, 29. aprila, kao i u ponedjeljak i utorak, 02. i 03. maja 2016. godine, pružati usluge građanima u područnim jedinicama i filijalama za upravne unutrašnje poslove na teritoriji cijele Crne Gore.

28.04.2016.

Vlada usvojila Strategiju reintegracije lica vraćenih na osnovu sporazuma o readmisiji za period 2016-2020. godine

Vlada usvojila Strategiju reintegracije lica vraćenih na osnovu sporazuma o readmisiji za period 2016-2020. godine

Izjava generalne direktorice Direktorata za upravne unutrašnje poslove Sandre Bugarin nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom usvajanja Strategije reintegracije lica vraćenih na osnovu sporazuma o readmisiji za period 2016-2020. godine s Predlogom akcionog plana za implementaciju Strategije za 2016. godinu Video

28.04.2016.

Obavještenje o preuzimanju potvrda o položenom stručnom ispitu za vršenje poslova komunalne policije

Kandidati koji su 20. februara, 26. marta i 02. aprila 2016. godine položili stručni ispit za vršenje poslova komunalne policije, svoje potvrde o položenom stručnom ispitu moći će preuzeti u Ulici Jovana Tomaševića bb (zgrada Limenka) kod sekretara Komisije za provjeru stručne osoposobljenosti komunalnih policajaca.

28.04.2016.

MUP ne može da vrši letove vezane za hitnu medicinsku pomoć helikopterom

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava javnost da ne može da vrši letove vezane za hitnu medicinsku pomoć helikopterom (HEMS letove). To podrazumijeva da ne može da prevozi medicinsko osoblje, medicinske zalihe (opremu, krv, organe, ljekove) ili bolesne ili povrijeđene osobe i ostale osobe koje su direktno uključene.

25.04.2016.

Stupio na snagu Ugovor o državnoj granici između Crne Gore i BiH, slijedi obilježavanje državne granice na terenu

Ugovor o državnoj granici između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u skladu sa članom 12 ovog Ugovora, stupio je na snagu 20. aprila 2016. godine.

22.04.2016.

Održana konsultativna konferencija „Policija i osobe sa invaliditetom“

Održana konsultativna konferencija „Policija i osobe sa invaliditetom“

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Savjetom za građansku kontrolu policije danas je organizovalo konsultativnu konferenciju pod nazivom „Policija i osobe sa invaliditetom“.

22.04.2016.

Žene u policiji

Žene u policiji

Uprava policije je svjesna da je neophodno preduzeti posebne mjere kako bi se pomoglo i podržalo puno uživanje ljudskih prava svih građana, bez obzira na seksualnu orijentaciju i rodni identitet, pa će u narednom periodu, slijedeći usvojene planove i evropske direktive, unaprijediti stanje u ovom segmentu realizacijom niza mjera, među kojima i promovisanjem žena u policiji.

21.04.2016.

Policija i osobe sa invaliditetom teme sjutrašnje konferencije

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Savjet za građansku kontrolu rada policije, sjutra, 22. aprila 2016. godine, organizuju konsultativnu konferenciju „Policija i osobe sa invaliditetom“.

20.04.2016.

Borba protiv terorizma i migaracije u fokusu ovogodišnje ministarske konferencije Brdo procesa

Borba protiv terorizma i migaracije u fokusu ovogodišnje ministarske konferencije Brdo procesa

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, predvođena sekretarom Draganom Pejanovićem, učestvovala je na ministarskoj konferenciji Brdo procesa, koja se od 18. do 19. aprila održavala u Republici Sloveniji, u blizini grada Kranja.