Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

26.08.2016.

MUP - reagovanje

Povodom pojedinih nepreciznih interpretacija navoda iz odgovora ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića njegovom Visokopreosveštenstvu Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava:

25.08.2016.

AFIS sistem pouzdan, ljudski faktor ključan

AFIS sistem pouzdan, ljudski faktor ključan

Članovima Koordinacionog tijela za praćenje implementacije izbornog procesa eksperti francuske kompanije Safran Identity § Security prezentovali su danas AFIS civilni sistem, odnosno njegove tehničke mogućnosti.

23.08.2016.

Reagovanje na zapisnik Agencije za zaštitu podataka o ličnosti i slobodan pristup informacijama

Ministarstvo unutrašnjih poslova će uložiti prigovor na stavove iz zapisnika Agencije za zaštitu podataka o ličnosti i slobodan pristup informacijama u postupku nadzora koji je sproveden u MUP-u a koji se tiče zakonitosti obrade ličnih podataka.

23.08.2016.

Eksperti iz Francuske predstaviće AFIS sistem

Na poziv Ministarstva unutrašnjih poslova predstavnici francuske kompanije „Safran Identity § Security“ prezentovaće 24. i 25. avgusta u Podgorici AFIS civilni sistem članovima Koordinacionog tijela za praćenje implementacije izbornog procesa.

23.08.2016.

Stupio na snagu Zakon o javnim okupljanjima i javnim priredbama

Obavještavamo javnost da je dana 17.08.2016. godine stupio na snagu i počeo da se primjenjuje novi Zakon o javnim okupljanjima i javnim priredbama („Službeni list CG”, br.52/2016 od 09.08.2016.godine), kojim je prestao da važi Zakon o javnim okupljanjima („Službeni list RCG”, br.31/2005 i „Službeni list CG”, 47/2014 i 1/2015.

15.08.2016.

U potragu za francuskim državljaninom koji je tokom planinarenja nestao na Vrmcu uključili se i pripadnici Gorske službe spašavanja iz Hrvatske

Francuski državljanin Janot Robert nestao je 05.08. 2016 godine. Tokom planinarenja odvojio se od grupe iznad Starog grada Kotora i od tada mu se gubi svaki trag. Nakon što je o nestanku obavješteno Odjeljenje bezbjednosti Kotor i Operativno-komunikacioni centar svakodnevno traje potraga u kojoj učestvuju pripadnici iz Kotora i Tivta i Gorske službe zaštite i spašavanja

09.08.2016.

Otvoreno pismo predsjedniku Vlade - Milu Đukanoviću

Predsjedniče Vlade, gospodine Đukanoviću, Siguran sam da Vam je poznata uloga i značaj Ministarstva unutrašnjih poslova u izbornom procesu – dodatno obavezujuća i zakonski osnažena usvajanjem izbornog zakonodavstva ne tako davno u Skupštini.

08.08.2016.

Pokrenut disciplinski postupak protiv načelnice Službe za informacione tehnologije MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović naložio je pokretanje disciplinskog postupka protiv Nataše Starovlah Knežević, načelnice Službe za informacione tehnologije MUP-a.

04.08.2016.

Reagovanje Ministarstva unutrašnjih poslova na medijski nastup političkog direktora DPS-a Tarzana Miloševića

Dovođenje u vezu napora Ministarstva unutrašnjih poslova da se u biračkom spisku otklone neregularnosti sa “političkim obračunima “ i “propagandom” predstavlja još jedan pokušaj opstrukcije izbornog procesa, ovog puta u autorstvu političkog direktora DPS-a Tarzana Miloševića.

02.08.2016.

Ministar unutrašnjih poslova traži detaljnu informaciju o saobraćajnoj nesreći u kojoj je od posledica udesa stradao M.V.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović zatražio je od Uprave policije detaljnu informaciju o rezultatima uviđaja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo tridesetdvogodišnji M. V.