Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

U Herceg Novom rasvijetljeno 11 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, dvije osobe uhapšene, protiv dva maloljetnika podnijete krivične prijave

Datum objave: 20.07.2020 14:35 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Preduzumajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, rasvjetlili su 11 krivičnih djela koja su izvršena u junu i julu 2020. godine na štetu više fizičkih lica.

Sumnja se da su M.I. (18), državljanin Bosne i Hercegovine, V.K. (39), takođe državljanin Bosne i Hercegovine i dva maloljetna lica M.R. (16) i D.V. (17) iz Herceg Novog u junu i julu na teritoriji opštine Herceg Novi, koristeći podesna sredstva otuđivali bicikla, TV uređaje, pogonske motore za skutere na vodu i druge predmete iz dvorišta privatnih kuća i terasa ugostiteljskih objekata.

Kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da su M.I., M.R. i D.V. izvršili dva krivična djela teška krađa u pokušaju, krivično djelo krađa u pokušaju, kao i pet krivičnih djela krađa.

Takođe se sumnja da su M.I. i M.R. izvršili i dva krivična djela krađa, dok je V.K., kako se sumnja, izvršio krivično djelo krađa putem podstrekavanja.

Slobode su lišeni M.I. i V.K. i oni su privedeni nadležnom tužiocu, dok je protiv maloljetnih M.R. i D.V. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.