Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

U Budvi uhapšena osoba kod koje je pronađeno oko 10 kg narkotika; nakon salušanja tužilac ga pustio da se brani sa slobode

Datum objave: 20.07.2020 13:31 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Budvanska kriminalistička policija je, preduzimajući aktivnosti na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašla i oduzela oko 10 kilograma različitih vrsta narkotika. 

Uhapšen je V.P. (25) iz Budve zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i on je priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilšatvu u Podgorici koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode. 

Policija je, po nalogu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršila pretrese na dvije lokacije koje koristi V.P. 

Pretresom na jednoj lokaciji je pronađeno i oduzeto: 7.650 grama marihuane, 163,2 grama kokaina, 921,8 grama hašiša, 150,9 grama amfetamin, 107,8 grama ekstazija, 1263,4 grama praškaste materije bijele boje čiji će se sastav utvrditi vještačanjem, dvije vage za precizno mjerenje i mobilni telefon.

Na drugoj lokaciji policija je pronašla i oduzela 84,7 grama marihuane, 32,5 grama amfetamina kao i sveske sa podacima za koje se sumnja da su evidencije o prodaji opojnih droga.