Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Dozvole za stalni boravak, privremeni boravak i dozvole za privremeni boravak i rad stranaca smatraju se važećim do 30. septembra 2020. godine

Datum objave: 10.07.2020 11:08 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa mjerom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti državni organi, organi državne uprave, organi lokalne samouprave i lokalne uprave, privredna društva, javne ustanova i druga pravnih lica, preduzetnici i i fizička lica obavezni su da dozvole za stalni boravak, dozvole za privremeni boravak i dozvole za privremeni boravak i rad stranaca, a kojima je istekao rok važenja, po osnovu kojih ostvaruju pred tim organima neko svoje pravo ili izvršavaju obavezu, smatraju važećim do 30. septembra 2020. godine, ukoliko su ispunjeni ostali uslovi propisani zakonom.

Takođe, obaveza Uprave policije je da strance koji u Crnoj Gori borave na osnovu dozvole za privremeni boravak i rad, a u skladu sa Zakonom o strancima moraju nakon boravka od tri godine napuštiti Crnu Goru, upiše u Registar boravaka do 90 dana (uz prekid kontinuiteta boravka, a bez obaveze stranca da napušti Crnu Goru, odnosno pribavlja vize).

Strancima kojima je u skladu Zakonom o strancima pravo na boravak do 90 dana istekao nakon 15. marta 2020. godine, omogućava se boravak u Crnoj Gori do 30. septembra 2020. godine.