Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić za TVCG: Unutrašnja kontrola će ispitati prekoračenje ovlašćenja u Budvi, Policija spremna da zaštiti bezbjednost i sigurnost svakog građanina

Ministar Nuhodžić za TVCG: Unutrašnja kontrola će ispitati prekoračenje ovlašćenja u Budvi, Policija  spremna da zaštiti bezbjednost i sigurnost svakog građanina
Datum objave: 29.06.2020 20:14 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić ocijenio je, gostujući u Dnevniku TVCG, da je Policija u Budvi štitila pravni poredak, javni red i mir i sigurnost svih građana. „Ove aktivnosti, Policija je sprovodila na profesionalan i trpeljiv način, u skladu sa zakonom, iako su policijski službenici i njihove porodice bili izloženi najgrubljim napadima i uvredama koji su dolazili sa različitih strana“, kazao je ministar Nuhodžić.

Ministar je istakao da postoje i pojedinačni slučajevi koje treba preispitati te da je, s tim u vezi, tražio od Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije da pokrene postupke, u cilju utvrđivanja činjenica od značaja za ocjenu zakonitosti postupanja policijskih službenika prilikom upotrebe sredstava prinude. „Bilo kakvi pojedinačni nezakoniti ili neprofesionalni postupci policijskih službenika prilikom primjene ovlašćenja biće sankcionisani“, naglasio je Nuhodžić.

Ministar je naglasio da država Crna Gora i institucije sistema garantuju sigurnost svakom građaninu. „Bez obzira na određene tenzije, nema razloga za strah i zabrinutost. Bezbjednost i sigurnost građana nije ugrožena. Policija je pokazala da je spremna da zaštiti bezbjednost i sigurnost svakog građanina. To prepoznaju i građani i to rezultira i značajnom podrškom građana policiji od preko 60 odsto“, kazao je ministar Nuhodžić i apelovao na sve društvene aktere da doprinesu smirivanju tenzija i afirmaciji telorancije i dijaloga.

Na pitanje novinarke da li će podnijeti ostavku, ministar Nuhodžić je kazao: „Da postoji i najmanji razlog da podnesem ostavku, odavno bih to učinio, i niko ne bi na to trebalo da me podsjeća“. Govoreći o rezultatima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, posebno se osvrnuo na borbu protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima, što je konstatovala i Evropska komisija u Radnom dokumentu za pregovaračko poglavlje 24. Dodao je da su poboljšani rezultati i na rasvjetljavanju ubistava iz prethodnog perioda, kao i da je ostvaren napredak u borbi protiv trgovine ljudima.

Ministar je podsjetio na realizaciju projekta novih ličnih dokumenata III generacije, projekta video nadzora gradova, kao i na unapređenje granične infrastrukture kroz izgradnju i modernizaciju graničnih prelaza Vraćenovići i Ranče. „Sve su ovo više nego dovoljni razlozi da nastavim i dalje da se odgovorno i posvećeno odnosim prema svojim zadacima i da realizujem ono što sam postavio kao viziju dolazeći na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova“, zaključio je ministar Nuhodžić.