Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Policajac spasio život sugrađanki

Datum objave: 25.06.2020 14:20 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Službenik Uprave policije je hrabrim i nesebičnim postupkom, dovodeći svoj život u opasnost, spasio život ženske osobe koja je pokušala da izvrši samoubistvo utopljenjem u rijeci Morači. 

Jutros oko 06,00 časova pripadnik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Rajko Minić, koji je bio na radnom zadatku, spasio je život jedne osobe.

Nakon saznanja da jedno lice pokušava da izvrši samoubistvo skokom sa mosta Blaža Jovanovića u Moraču Minić je odmah krenuo na lice mjesta. 

Minić je u vodi primjetio lice i odmah bez razmišljanja krenuo u spasilačku misiju. Nakon 60 metara plivanja došao je do ženske osobe i uspio da dopliva do obližnje stijene i izvuče je ne površinu spasavajući joj tako život. 

Ubrzo je došla policija, vatrogasci i medicinski radnici. 

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Podgorica su uz pomoć čamca, izvukli žensku osobu i policajca na obalu rijeke Morače, ona je u cilju pružanja adekvatne medicinske pomoći transportovana u Urgentni blok. 

Službenik Minić Rajko je iskazao posebnu hrabrost i profesionalizam, jer je rizikujući i sopstveni život uspio spasiti jedan život na čemu mu Uprava policije iskazuje puno poštovanje. 

Ovaj primjer hrabrosti i humanosti je za svaku pohvalu i uvažavanje.