Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

14 osoba će prekršajno odgovarati zbog tuče dok će dvojca od njih odgovarati i krivično zbog napada na dva službenika UP

Datum objave: 16.05.2020 17:33 | Autor: Uprava policije

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Centra bezbjednosti Budva su protiv 14 osoba podnijeli prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu na način što su se fizički međusobno obračunavali, gađali staklenim flašama i čašama međusobno.

Dva lica su lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 

Izlaskom na lice mjesta policija je u ugostiteljskom objektu zatekla L.D.(20), L.D. (21), L.J. (25), M.Z. (23), P.K. (25), V.T. (19), M.D. (25), I.N. (35), M.Đ. (31), N.B. (24), I.B. (26), S.K. (31), S.A. (25) i S.N. (25) svi iz Budve koja su učestvovali u tuči. Nakon više upozorenja i naređenja lica su nastavljala sa narušavanjem javnog reda i policijski službenici su upotrebom sredstava prinude uspostavili narušeni javni red. 

Tom prilikom su L.D. i L.J. fizički napali policijske službenike, kada je L.D. u pravcu službenika bacao i staklene flaše. Službenici su zadobili lake tjelesne povrede. 

O događaju je obavješten nadležni tužilac koji je naložio da se L.D. I L.J. liše slobode zbog krivičnog djela napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 

Zbog ovog događaja u službene prostorije je pozvano još sedam lica radi prikupljanja obavještenja u svojstvu građanina.