Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Donacija medicinske opreme u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU: Solidarnost i jedinstvo u borbi protiv koronavirusa

Donacija medicinske opreme u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU: Solidarnost i jedinstvo u borbi protiv koronavirusa
Datum objave: 11.05.2020 13:28 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Danas su predstavnici Generalnog inspektorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Rumunije realizovali donaciju medicinske opreme u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu EU.

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić je zahvalio Rumuniji što je realizovala ovu pomoć i, na taj način, pokazala da baštini evropske vrijednosti i njeguje prijateljske odnose sa Crnom Gorom.

„Današanja donacija predstavlja izraz evropske solidarnosti i jedinstva u borbi protiv koronavirusa i daje dodatni smisao i kvalitet naporima Vlade Crne Gore u borbi protiv ove globalne pošasti“, istakao je Mulić.

Prema njegovim riječima, ova donacija, takođe, pokazuje koliko je značajno biti član Mehanizma EU za civilnu zaštitu, putem kojeg je Crna Gora i u prethodnom periodu dobijala, ali i upućivala pomoć.

Medicinska oprema nabavljena je u okviru posebnog – rescEU instrumenta Mehanizma za civilnu zaštitu EU, a Rumunija je obezbijedila nabavku, distribuciju i koordinaciju ove pomoći.

Ambasador Rumunije u Crnoj Gori Ferdinand Nađi kazao je da je ova pomoć još jedan primjer solidarnosti država članica Evropske unije sa državama Zapadnog Balkana, kao i potvrda izuzetno dobrih odnosa vlada Rumunije i Crne Gore. Izrazio je očekivanje da će donirana oprema doprinijeti očuvanju zdravlja građana Crne Gore.