Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Полиција против двије особе које нису поштовале мјеру самоизолације поднијела кривичне пријаве

Датум објаве: 19.03.2020 10:36 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Полиција у Бару и Никшићу надлежним тужилаштвима поднијела кривичне пријаве против А.С. (44) из Украјине и В.Р. (52) из Никшића због кршења рјешења о самоизолацији.

Будванска полиција је јуче лице А.С. којем је рјешењем Управе за инспекцијске послове стављена у изолацију због могућности да је заражена корона вирусом, зетекла у просторијама Електропривреде Црне Горе у Улици Жртава фашизма. Против ње је поднијета кривична пријава због сумње да је починила кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести. Она је враћена на адресу одређену за самоизолацију.

Гранична полиција је 17. марта затекла В.Р. на путном правцу Никшић – Вилуси који је управљао возилом , а којем је 16. марта одређена мјера самоизолације у трајању од 14 дана. Он је на овај начин прекршио мјеру самоизоалције која му је одређена од стране Управе за инспекцисјек послове. Против њега је поднијета кривична пријава због сумње да је починио кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.