Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Policija protiv dvije osobe koje nisu poštovale mjeru samoizolacije podnijela krivične prijave

Datum objave: 19.03.2020 10:36 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Policija u Baru i Nikšiću nadležnim tužilaštvima podnijela krivične prijave protiv A.S. (44) iz Ukrajine i V.R. (52) iz Nikšića zbog kršenja rješenja o samoizolaciji.

Budvanska policija je juče lice A.S. kojem je rješenjem Uprave za inspekcijske poslove stavljena u izolaciju zbog mogućnosti da je zaražena korona virusom, zetekla u prostorijama Elektroprivrede Crne Gore u Ulici Žrtava fašizma. Protiv nje je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Ona je vraćena na adresu određenu za samoizolaciju.

Granična policija je 17. marta zatekla V.R. na putnom pravcu Nikšić – Vilusi koji je upravljao vozilom , a kojem je 16. marta određena mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana. On je na ovaj način prekršio mjeru samoizoalcije koja mu je određena od strane Uprave za inspekcisjek poslove. Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.