Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Министар Нухоџић формирао Оперативни штаб за спровођење активности у вези повратка црногорских држављана из иностранства

Министар Нухоџић формирао Оперативни штаб за спровођење активности у вези повратка црногорских држављана из иностранства
Датум објаве: 17.03.2020 11:21 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Почео је да дјелује Оперативни штаб за спровођење активности у вези са повратком црногорских држављана из иностранства.

Оперативни штаб се бави конкретним захтјевима повратка наших држављана. Црногорски грађани се могу обратити захтјевом за повратак сваког дана од 8 до 20 сати, на бројеве телефона +382 20/ 234 111 и 234 222 – саопштио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић на првој сједници Оперативног штаба, који је формиран након јучерашњег састанка премијера Душка Марковића са министрима вањских и унутрашњих послова, саобраћаја и поморства, и представницима институција које ће имати конкретна задужења по овом питању.

Активности у вези са повратком црногорских држављана из иностранства одвијају се у складу са свеобухватним здравствено-безбједносним мјерама Владе Црне Горе.

Руководилац Оперативног штаба је Драган Пејановић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова, а чланови су представници Министарства економије, Министарства саобраћаја и поморства, Министарства вањских послова, Института за јавно здравље, Монтенегро аирлинес-а, Аеродрома Црне Горе, Управе полиције и Војске Црне Горе.

Оперативни штаб ће сачинити одговарајуће евиденције црногорских држављана у иностранству, а који планирају повратак у домовину, поступаће по сваком појединачном захтјеву који се достави црногорским институцијама, те извршити неопходне провјере и предложити мјере које имају за циљ конкретизацију активности за њихов долазак у Црну Гору.

Министар је нагласио да само заједничким дјеловањем свих надлежних институција штитимо јавно здравље и сигурност наших грађана. „За Црну Гору здравље грађана је на првом мјесту. Сви ресурси су стављени у функцију остваривања овог циља. О свим активностима ћемо правовремено информисати грађане којима захваљујем на одговорном понашању и придржавању мјера и препорука Националног координационог тијела за заразне болести. Само ако смо одговорни, ако дјелујемо удруженим снагама, можемо адекватно одговорити овом изазову“, закључио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА