Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Сјутра обиљежавање Дана заштите и спашавања

Сјутра обиљежавање Дана заштите и спашавања
Датум објаве: 28.02.2020 16:15 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Министарство унутрашњих послова, сјутра, 29. фебруара 2020.године, организује свечаност поводом Дана заштите и спашавања у Црној Гори и Међународног дана цивилне заштите.

Свечаност ће се одржати у Вили „Горица“, Риста Стијовића 7, са почетком у 11 часова.

Присутнима ће се обратити министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, као и генерални директор Директората за ванредне ситуације, Мирсад Мулић, након чега ће бити уручене награде и признања припадницима заштите и спашавања и представљена мобилна апликација Центра 112 за хитне ситуације.

Међународни дан цивилне заштите има за циљ подизање свијести јавности о значају цивилне заштите, превенције и заштите у случају природних непогода, техничко-технолошких и других несрећа.

Позивамо медије да испрате овај догађај.

Новинари, фото-репортери и видео сниматељи улазе у Вилу „Горица“ коришћењем годишње акредитационе картице Владе Црне Горе за 2020. годину, која важи уз лични идентификациони документ. Новинари и сниматељи који немају годишњу акредитацију треба да затраже правовремено од Тима за односе с јавношћу МУП-а издавање дневне акредитације. Захтјев потписан од стране овлашћеног лица и овјерен печатом потребно је послати електронском поштом на адресу марија.соц@муп.гов.ме.

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА