Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Вељовић: „Позивам младе људе да се дистанцирају од криминалних структура јер је то пут без краја и повратка“

Вељовић: „Позивам младе људе да се дистанцирају од криминалних структура јер је то пут без краја и повратка“
Датум објаве: 24.02.2020 16:05 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Директор Управе полиције Веселин Вељовић састао се данас са најодговорним старјешинама Центра безбједности Подгорица, одјељења безбједности Даниловград, Цетиње и Колашин и руководством граничне полиције, гдје се разговарало о радним резултатима, актуелним дешавањима и приоритетним активностима за текућу годину.

„Још једна успјешна година је за нама“, казао је начелник Центра безбједности Милован Павћевић и наставио „резултати рада говоре у прилог тој чињеници јер је оперативни састав подгоричке полиције показао спремност и ефикасност у одговору на најсложеније безбједносне пријетње, без обзира ко су носиоци таквих понашања“.

„Ријешили смо осам од девет најтежих кривичних дјела извршених у зони одговорности подгоричке полиције у 2019. години и три дјела из претходног периода, што је продукт интензивираних оперативних и истражних активности које смо спроводили у претходном периоду у институционалном оквиру и у сарадњи са партнерским службама у региону“, нагласио је начелник Павићевић.

Начелник Регионалног центра граничне полиције „Центар“ Васко Аковић се похвално осврнуо на резултате граничне полиције и истакао да су највеће двије појединачне заплијене дроге на друмском прелазу у посљедње вријеме управо у надлежности организационе цјелине Управе полиције којом руководи.

„Организовани криминал постоји и дјелује свуда на планети и није специфичност региона већ представља глобални изазов савремене цивилизације“, казао је директор Управе полиције Веселин Вељовић и наставио „организовани криминал производи штетне ефекте у свакој друштвеној заједници у којима актери преузимају одговорност за своје чињење и посљедице које из криминалног дјеловања произлазе“.

УП„Криминалним активностима свјесно излажу свој али и животе својих породица различитим врстама опасности, често са трагичним епилогом“, казао је Вељовић и истакао да „и поред сложености овог изазова, одговорност за конкретне ситуације не може сносити само полицијска организација. Полиција може и мора проактивним дјеловањем обезбиједити ефикасне одговоре изазовима криминала, процесуирањем извршилаца ових кривичних дјела“.
„Позивам младе људе да се дистанцирају од криминалних структура јер је то пут без краја и повратка, потребни сте породици и заједници, усмјерите своје вриједности према радном стваралаштву за њихову и своју добробит, а не према нестанку“, поручио је Вељовић.

„Црногорска полиција остварује запажене резултате, у протеклој години само два убиства нијесу расвијетљена, на којима интензивно радимо, а расвијетљено је више тешких кривичних дјела убистава из претходног периода, док је спријечено на десетине најтежих кривичних дјела“, саопштио је Вељовић.

Директор Вељовић се осврнуо и на комплексне предмете и истраге криминалних активности које се спроводе на међународном нивоу и казао „црногорска полиција је важан партнер снажне регионалне и међународне сарадње у конкретним оперативним акцијама, а управо смо свједоци да су се претходних дана спровеле значајне операције са партнерским службама из региона, са конкретним и мјерљивим резултатима, што потврђује нашу радну посвећеност на свим нивоима дјеловања“.

„Критички ставови су значајни и потребни полицији, уз нашу посвећеност да мијењамо стање на боље и подстицај за очекиване резултате. Повремено критизерство у неутемељеним оцјенама резултата полиције прихватамо као пропратне појаве и нећемо их коментарисати“, закључио је Вељовић.

Данас се директор Вељовић састао и са градоначелником Иваном Вуковићем, гдје је констатовано да сарадња полиције и Главног града доприноси већој безбједности грађана.

Комунална полиција, Комунална инспекција, Служба заштите и спашавања и остале службе Главног града, заједно са полицијом синхронизовано дјелују и стварају још боље услове за живот грађана и угоднији боравак у нашем граду, закључено је на састанку.