Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Акција „Брзина" – због брзе вожње санкционисан 431 возач

Датум објаве: 24.02.2020 14:43 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Сходно најављеним активностима, службеници саобраћајне полиције су претходног викенда, поред редовних послова и задатака из своје надлежности, вршили појачану контролу учесника у саобраћају, са посебном пажњом на контролу возача који управљају возилом брзином већом од дозвољене, како у насељеним мјестима, тако и ван насеља.

Због почињених прекршаја по овом основу, тј. прекорачења дозвољене брзине, само током извођења акције, у складу са Законом, регистрован је и санкционосан чак 431 возач.

Полицијски службеници ће и у наредном периоду, наставити са превентивним али и репресивним активностима и појачаним контролама учесника у саобраћају, са посебним акцентом на оне прекршаје које возачи најчешће понављају, као што су – управљајање возилом под дејством алкохола, прекорачење дозвољене брзине, вожња уз коришћење мобилног телефона, вожња без коришћења сигурносног појаса, и сл.

Поред бројних апела, покушаћемо и на овај начин да утичемо на неодговорне возаче, како би у коначном, смањили број саобраћајних незгода са најтежим посљедицама.