Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Saopštenje povodom privremenog zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići

Saopštenje povodom privremenog zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići
Datum objave: 24.02.2020 15:26 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore je, na sjednici od 20. februara 2020. godine, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, usvojila Informaciju o potrebi privremenog zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići, za period od 90 dana, odnosno najkasnije do 1. juna, tokom izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići – Deleuša, na putnom pravcu Nikšić – Bileća. Shodno navedenom, obavještavamo javnost da će granični prelaz Vraćenovići biti zatvoren od 27. 02. 2020. godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima aktivnosti na izgradnji savremenog zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići (CG) – Deleuša (BiH), u Vraćenovićima, na putnom pravcu Nikšić – Bileća. Sredstva za izgradnju ovog graničnog prelaza obezbijeđena su kroz sektorsku budžetsku podršku Evropske unije, u cilju unapređenja sistema integrisanog upravljanja granicom.

U periodu zatvaranja graničnog prelaza Vraćenovići, preusmjeriće se saobraćaj na druge granične prelaze za međunarodni putnički i robni saobraćaj, a prije svega na granični prelaz Ilino Brdo – Klobuk, na putnom pravcu Nikšić – Trebinje, odnosno Trebinje – Nikšić, uz mogućnost korišćenja i drugih graničnih prelaza za međunarodni putnički i robni saobraćaj Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča, Sitnica – Zupci, na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje, Metaljka – Metaljka, na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče i Šula – Vitina za međunarodni putnički saobraćaj, na putnom pravcu Pljevlja – Foča.

Granična policija i carina Crne Gore i Bosne i Hercegovine će, povećanim angažovanjem svojih službenika, obezbijediti adekvatne mjere u cilju ubrzanja graničnih procedura.

Takođe, blagovremeno će biti izrađen Elaborat privremene saobraćajne signalizacije, kako bi se na adekvatan način obavijestili – usmjerili učesnici u saobraćaju na korišćenje alternativnog graničnog prelaza, uključujući i postavljanje signalizacije na raskrsnicama Vilusi, Meljine, Bileća i Trebinje na lokacijama koje će učesnicima u saobraćaju pružiti navedene informacije.


VIDEO ANIMACIJA BUDUĆEG GRANIČNOG PRELAZA VRAĆENOVIĆI-DELEUŠA: https://youtu.be/R1CIMRBdU24