Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Нухоџић на засиједању Женског парламента: Казне за насилнике морају бити оштрије

Нухоџић на засиједању Женског парламента: Казне за насилнике морају бити оштрије
Датум објаве: 29.11.2019 16:22 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


"Одговорност је на свима нама – да градимо друштво које осуђује сваки вид насиља и пријављује сваки случај, како би број жртава био мањи", поручио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић на засиједању Женског парламента.

Министар је овом приликом истакао да је јучерашња  конференција "Борба против трговине људима на Западном Балкану" коју су заједнички организовали Одбор за родну равноправност Скупштине Црне Горе, Министарство унутрашњих послова и Генерални секретаријат НАТО-а за жене, мир и безбједност још једна потврда да је Црна Гора кредибилан члан сјеверноатлантске породице и да, кроз креирање заједничког одговора и оснаживање регионалне и међународне сарадње, унапређује капацитете за борбу против трговине људима и борбу против насиља над женама.

"На насиље морамо реаговати – а не да ћутимо и затварамо очи. За насиље нема и не смије бити оправдања. Казне изречене насилницима морају бити оштрије. Само на тај начин шаљемо јасну поруку државе о досљедној примјени политике нулте толеранције на насиље. Лично ћу се снажно залагати за пооштравање казни за сва кривична дјела са елементима насиља", поручио је министар.

Министар је нагласио да  је борба против трговине људима и борба против насиља над женама заједничка борба свих субјеката друштва. "Сви заједно, жртвама трафикинга и породичног насиља морамо да покажемо да нијесу саме, да смо ту за њих да им пружимо помоћ и да их заштитимо", закључио је.