Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Lazović sa saradnicima boravio u radnoj posjeti u Hagu

Lazović sa saradnicima boravio u radnoj posjeti u Hagu
Datum objave: 28.11.2019 15:05 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Na poziv Međunarodnog krivičnog suda u Hagu (ICC) delegacija Uprave policije – Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, boravila je u radnoj posjeti ovom sudu. Delegaciju su činili pomoćnik direktora za Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović, načelnik Odsjeka za zaštitu svjedoka Saša Rakočević i njegov zamjenik Aleksandar Vučinić.

UPTom prilikom održano je više radnih sastanaka sa visokim predstavnicima Međunarodnog krivičnog suda u Hagu (ICC), a crnogorska delegacija se sastala sa direktorom Sektora za vanjske operacije Christian Mahr i šefom Službe za žrtve i svjedoke Nigel Verrill i njihovim saradnicima. Razmatrana su sva otvorena pitanja na strategijskom i operativnom nivou koja su vezana za određene modalitete saradnje povodom konkretnih predmeta.

Prilikom posjete, od strane visokih predstavnika ICC, iskazano je priznanje na profesionalnom i efikasnom pristupu realizaciji zajedničkih međunarodnih aktivnosti koje su sprovođene u prethodnom periodu.

Ovom prilikom je od strane delegacije Uprave policije iskazana spremnost za punu podršku i saradnju kada je riječ o zajedničkim međunarodnim aktivnostima koje su vezane za postupke koji se vode pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu.