Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Spasilački tim CG krenuo u Albaniju, ministar Nuhodžić: Ispunjavamo komšijsku i političku, ali prije svega ljudsku dužnost

Spasilački tim CG krenuo u Albaniju, ministar Nuhodžić: Ispunjavamo komšijsku i političku, ali prije svega ljudsku dužnost
Datum objave: 27.11.2019 14:40 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Specijalni crnogorski tim koji čini 18 spasilaca iz službi zaštite i spašavanja i šest predstavnika Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućen je jutros u Albaniju u skladu sa potrebama koje je su iskazale albanske vlasti i dogovorom postignutim juče prilikom boravka članova naše Vlade u Draču, a na osnovu današnje odluke Vlade.

Vlada je donijela odluku o upućivanju tima za traganje i spašavanja iz ruševina Republici Albaniji. 

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić rekao je, ispraćajući tim, da je riječ o vrhunski obučenim profesionalcima, spremnim da se suoče sa svim posljedicama elementarnih nepogoda i pomognu unesrećenima.

„Ovaj specijalni tim čine dobro obučeni profesionalci, koji će pružiti adekvatnu pomoć unesrećenima. Nemam dilemu da će oni svoje operativne zadatke izvršiti odgovorno i požrtvovano, kao da to rade svojoj zemlji, bez razlike. Dakle, mi smo u obavezi da to činimo i kao zemlja članica NATO-a i saveznica, ali prije svega to je naša ljudska dužnost i obaveza“ – rekao je ministar i naglasio: „Kada se nekom desi nesreća, komšija je prvi koji pritekne u pomoć. Tako je to u životu naših građana, tako je to u našoj državnoj politici".

Ministar Nuhodžić je poručio da se slanjem ovog specijalnog tima ne završava naša potreba da pomognemo Albaniji u saniranju posljedica od zemljotresa. 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE