Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Nuhodžić sjutra na Ministarskom forumu Evropska unija – Zapadni Balkan u oblasti unutrašnjih poslova u Skoplju

Datum objave: 18.11.2019 09:53 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić učestvovaće sjutra na Forumu ministara pravde i unutrašnjih poslova Evropska unija – Zapadni Balkan, koji se održava u Skoplju, Republika Sjeverna Makedonija, 18. i 19. novembra 2019. godine. Forum se održava u okviru predsjedavanja Finske Savjetom Evropske unije, uz podršku Sjeverne Makedonije, a poziv je upućen od strane ministarke unutrašnjih poslova Finske Marie Ohisalo i potpredsjednika Vlade Sjeverne Makedonije i ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog.

Forum ministara pravde i unutrašnjih poslova EU-Zapadni Balkan uspostavljen je kao zajednička platforma za saradnju između Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana, sa ciljem razmatranja aktuelnih tema i izazova od važnosti za oblast vladavine prava. Teme koje će tokom održavanja Foruma okupiti ministre unutrašnjih poslova, biće upravljanje granicama, ilegalne migracije, borba protiv organizovanog kriminala i suzbijanje terorizma i nasilnog ekstremizma.

Tokom Foruma, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić i evropski komesar za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitris Avramopulos potpisaće Sporazum između Crne Gore i Evropske komisije o sprovođenju Zajedničkog akcionog plana za borbu protiv terorizma na Zapadnom Balkanu.

Sa učešća ministra Nuhodžića na Forumu biće objavljeno saopštenje za javnost, a Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova