Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Višemjesečna akcija „Piazza“ rezultirala procesuiranjem 81 lica zbog ulične prodaje opojnih droga

Višemjesečna akcija „Piazza“ rezultirala procesuiranjem 81 lica zbog ulične prodaje opojnih droga
Datum objave: 08.10.2019 14:58 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Danas u Nikšiću realizovana višemjesečna akcija „Piazza“ usmjerena na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Nikšića. Tokom akcije procesuirano je ukupno 81 lice zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Danas i juče podnijete su krivične prijave protiv 16 lica od kojih je 10 lišeno slobode.

Slobode su lišeni N.M. (31), A.V. (24), P.P. (21), M.Č. (30), I.D. (25), B.B. (31), S.K. (24), N.S. (26), P.O. (24) i M.S. (19) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Tri osumnjičena lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u UIKS-u dok se za tri lica intenzivno traga. Od navedenih osumnjičenih troje se tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Tokom akcije policija je u više pojedinačnih zaplijena oduzela 70 pvc pakovanja sa sadržajem marihune težine oko kilogram i 33 pvc pakovanja opojne droge kokain težine 70 grama.
O svemu navedenom je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.