Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić se sastao sa crnogorskim iseljenicima u Luksemburgu

Ministar Nuhodžić se sastao sa crnogorskim iseljenicima u Luksemburgu
Datum objave: 06.10.2019 15:00 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


„Iseljenici, svojim predanim i posvećenim radom, predstavljaju ambasadore svoje zemlje, a posebno me raduje što se mladi školuju na prestižnim evropskim univerzitetima i zauzimaju važna mjesta u javnom i privatnom sektoru“, poručio je juče ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na sastanku sa predstavnicima udruženja koja okupljaju iseljenike iz Crne Gore u Luksemburgu.

Ministar Nuhodžić je uputio izraze zahvalnosti iseljenicima koji žive u Luksemburgu na kontinuiranim naporima koje ulažu na afirmaciji Crne Gore, ističući da iseljenici doprinose i dobrim međudržavnim odnosima Crne Gore i Luksemburga.

Nuhodžić je upoznao prisutne sa aktuelnim procesima u Crnoj Gori, s posebnim osvrtom na razvojne infrastrukturne projekte koji se realizuju na sjeveru i ukupna ulaganja Vlade.

Predstavnici iseljeničkih udruženja iskazali su zadovoljstvo povodom upriličenog sastanka, te informisali o aktivnostima na planu unapređenja odnosa sa matičnom državom. Dogovoreno je da će se u narednom periodu, udruženim djelovanjem i zajedničkom energijom Vlade Crne Gore i svih udruženja, još intenzivnije raditi na poboljšanju kvaliteta života crnogorskih građana.

Sastanku je prisustvovao i počasni konzul Crne Gore u Velikom Vojvodstvu Luksemburg Remzija Camić.

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA