Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Povodom obilježavanja Dana unutrašnjih poslova, ministar Nuhodžić i pomoćnik direktora Vesko Damjanović organizovali sastanke: Saradnja sa medijima i civilnim sektorom je u interesu građana i doprinosi podizanju svijesti o bezbjednosnim izazovima

Povodom obilježavanja Dana unutrašnjih poslova, ministar Nuhodžić i pomoćnik direktora Vesko Damjanović organizovali  sastanke: Saradnja sa medijima i civilnim sektorom je u interesu građana i doprinosi podizanju svijesti o bezbjednosnim izazovima
Datum objave: 27.09.2019 19:00 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U susret obilježavanju 2. oktobra – Dana unutrašnjih poslova, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i pomoćnik direktora za Sektor granične policije Vesko Damjanović danas su se u vili “Gorica”, sastali sa predstavnicima medija i nevladinih organizacija.

Biro za odnose s javnošću Vlade CGTom prilikom, ministar Nuhodžić je ocijenio da se u kontinuitetu ostvaruje kvalitetna i intenzivna saradnja sa medijima i civilnim sektorom. Zahvalio se na profesionalnom i objektivnom izvještavanju o svim bitnim pitanjima koja se tiču građana i istakao da se na taj način unapređuje rad i odgovornost i jača integritet pripadnika MUP-a i Uprave policije, kao i povjerenje u njihov rad. „Jačanje transparentnosti i otvorenosti je imperativ u radu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije“, naglasio je Nuhodžić. Pomoćnik direktora Damjanović je kazao da je Uprava policije otvorena za saradnju sa medijima i NVO, što svakodnevno potvrđuje u praksi.MUPU kontekstu saradnje sa nevladinim organizacijama, ministar je saopštio da permanentno radimo na jačanju partnerstva sa civilnim sektorom, kako bi zajedno, bili još efikasniji i bolji servis građanima. “Saradnja sa civilnim sektorom je u interesu građana i, upravo, na taj način, doprinosimo podizanju svijesti o bezbjednosnim izazovima i kako im se suprotstaviti.“, dodao je Nuhodžić. Zajednički je konstatovano da su postavljeni dobri osnovi saradnje, te da postoji prostor da se ona u narednom periodu unaprijedi, kroz realizaciju postojećih i osmišljavanje novih projekta, naročito u oblastima borbe protiv porodičnog i nasilja nad ženama, zaštite osjetljivih društvenih kategorija, oblasti bezbjednosti, te ljudskih prava i sloboda.

Takođe, tradicionalno je, uoči Dana unutrašnjih poslova, održan sastanak sa penzionisanim službenicima MUP-a, na kojem je iskazano poštovanje prema bivšim kolegama, koji i danas, kroz realizaciju različitih aktivnosti, daju doprinos afirmaciji i integritetu ove zahtjevne profesije.


Fotografije sa sastanka sa predstavnicima medija: https://flic.kr/s/aHsmHjhmhy
Fotografije sa sastanka sa predstavnicima nevladinih organizacija:  https://flic.kr/s/aHsmHjjkyQ