Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Policija u Podgorici lišila slobode lice koje je prilikom kontrole usmjerilo revolver u policijske službenike; oduzeti pištolj i revolver

Datum objave: 06.09.2019 19:55 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije su u Podgorici kontrolom lica pronašli i oduzeli dva komada vatrenog oružja. N.Š. (45) je lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija je danas u naselju Bioče, u cilju kontrole lica za koje je postojala sumnja da posjeduje oružje, zaustavila motorno vozilo kojim je upravljalo tada nepoznato lice, a koje je prilikom zaustavljanja od strane policije poteglo revolver i usmjerilo ga u pravcu policijskih službenika.

Policijski službenici su brzom i efikasnom akcijom savladali i lišili slobode lice koje je tom prilikom pružalo aktivan otpor i svojim postupcim direktno dovelo u opasnost živote službenih lica.
Prilikom lišenja slobode upotrijebljena su sredstva prinude.

Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj i revolver „Smith & Wesson” .38 specijal sa municijom.

Pronađeno i oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

N.Š. će biti uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu.