Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Policija podnijela krivičnu prijavu protiv lica osumnjičenog da je počinio KD trgovina ljudima ugovaranjem braka za svoju maloljetnu kćerku

Datum objave: 08.08.2019 13:59 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Policija je danas nadležnom tužiocu, nakon preduzetih mjera i radnji, podnijela krivičnu prijavu protiv Dž.B. (40) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima.

Sumnja se da je Dž.B. tokom 2017. godine, zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, ugovorio i organizovao prevoz iz Crne Gore svoje maloljetne kćerke tada stare 12 godina u jednu državu, u cilju sklapanja nedozvoljenog braka. Osumnjičeni je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršio radi sticanja novčane koristi u iznosu od 5.000 eura. Osumnjičeni Dž.B. se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS Spuž zbog drugog krivičnog djela.

Formiranjem novog Odsjeka za suzbijanje trgovine ljudima, krijumčarenja i ilegalnih migracija u Upravi policije, te formiranjem Operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u čijem radu učestvuje Uprava policije, proaktivne istrage u borbi protiv trgovine ljudima su intenzivirane. Od formiranja Operativnog tima pokrenuto je sedam istraga u oblasti suzbijanja trgovine ljudima od kojih su do sada dvije dobile epilog.