Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Saradnja crnogorske policije i ambasada i međunarodnih organizacija u Crnoj Gori sadržajna i kvalitetna sa konkretnim rezultatima

Saradnja crnogorske policije i ambasada i međunarodnih organizacija u Crnoj Gori sadržajna i kvalitetna sa konkretnim rezultatima
Datum objave: 11.07.2019 14:12 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave policije Veselin Veljović se danas sa pomoćnicima direktora sastao na radnom doručku sa ambasadorima država Evropske unije i SAD sa sjedištem u Podgorici. Radnom doručku prisustvovali su i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori ambasadorka Mariz Davije. Na radnom doručku je ocijenjeno da je saradnja crnogorske policije i diplomatskih i predstavnika međunarodnih organizacija sadržajna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u projektnim aktivnostima i međunarodnim operacijama.

Direktor Veljović je predstavnicima diplomatskog kora i međunarodnih organizacija predstavio novu organizacionu strukturu Uprave policije. Direktor je izrazio zadovoljstvo rezultatima koji su postignuti u proteklih godinu dana, naglašavajući da očekuje da oni u narednom periodu budu još bolji, uz angažovanje novih organizacionih struktura policije prilagođenih savremenim potrebema i borbi protiv aktuelnih bezbjednosnih izazova, posebno organizovanog kriminala, korupcije, finansijskog kriminaliteta i međunarodnog prekograničnog kriminala.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović izrazio je zadovoljstvo današnjim susretom koji je bio prilika za otvoreni razgovor o dosadašnjim zajedničkim rezultatima saradnje kao i modalitetima za njeno dalje jačanje kako na stateškom tako i na operativnom nivou. Direktor Veljović je zahvalio uvaženim predstavnicima diplomatskog kora i međunarodnih organizacija na kontinuiranoj podršci u jačanju kapaciteta crnogorske policije, u skladu sa standardima savremenih evropskih policija a radi još efikasnije borbe protiv najtežnih oblika kriminala sa akcentom na međunarodni organizovani kriminal.

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav kazao je da Delegacija EU ima kvalitetnu saradnju sa crnogorskom policijom i ocijenio da je u narednom periodu potrebno imati proaktivniji pristup u borbi protiv pranja novca i krijumčarenja ljudi, te da je ocijenjeno da treba posvetiti i dužnu pažnju prevenciji sajber kriminala i jačanju resursa policije u ovoj oblasti. Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori ambasadorka Mariz Davije je kazala da će Misija OEBS-a nastaviti da pruža podršku crnogorskoj policiji na jačanju kapaciteta u borbi protiv svih oblika kriminala. Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Alison Kemp pokazala je interesovanje za kadrovsku strukturu policijske organizacije u reformskom procesu, dok je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke istakla važnost praćenja pitanja integriteta policijskih službenika u smislu profesionalnog i zakonitog postupanja. Izlaganja su imali i ostali učesnici radnog doručka.

Direktor Veljović je zahvalio na pitanjima i predlozima, što je bio dio konstruktivne diskusije tokom koje je direktor dao odgovore i izrazio profesionalne stavove na interesovanja uvaženih ambasadora i predstavnika međunarodnih organizacija.

Ambasadori i predstavnici međunarodnih organizacija u Crnoj Gori zahvalili su direktoru Veljoviću na organizaciji današnjeg susreta koji su ocijenili jako korisnim i iskazali spremnost da i u narednom periodu pružaju podršku našoj policiji u aktivnostima koje se preduzimaju u pravcu jačanja materijalno – tehničkih i kadrovskih resursa, a sve u cilju još efikasnije uloge policije u postizanju mjerljivih rezultata na putu naše države ka Evropskoj uniji.