Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Nuhodžić u Danilovgradu: Saradnjom lokalnog i državnog nivoa podstičemo razvojne projekte i unapređujemo sistem zaštite i spašavanja

Nuhodžić u Danilovgradu: Saradnjom lokalnog i državnog nivoa podstičemo razvojne projekte i unapređujemo sistem zaštite i spašavanja
Datum objave: 16.05.2019 15:40 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić boravio je danas u zvaničnoj posjeti Danilovgradu, kojom prilikom se susreo sa predsjednicom Opštine, Zoricom Kovačević i saradnicima, i prisustvovao ceremoniji otvaranja Regionalnog trening centra za spasioce u poplavama i klizištima, čija je izgradnja realizovana kroz saradnju Italije, Albanije i Crne Gore. Tokom današnje posjete opštini Danilovgrad ministar je obišao i lokaciju na kojoj se ovih dana održava međunarodna vježba u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije, koja je okupila oko 300 učesnika iz Crne Gore, Njemačke, Italije, Rumunije, Turske i Kosova.
VIDEO: Izjava ministra Nuhodžića nakon obilaska jedne od lokacija terenske vježbe EU MNE MODEX 2019 


Na sastanku ministra i predsjednice Opštine zajednički je ocijenjeno da je saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i ove lokalne samouprave na visokom nivou, te da će se sa ovim trendom nastaviti i ubuduće, kroz nove zajedničke projekte u oblasti bezbjednosti saobraćaja, javnog reda i mira, te servisa za građane. Ministar Nuhodžić pohvalio je napore koje menadžment opštine preduzima, naročito na razvojnom i ekonomskom planu.

Predsjednica Opštine, Zorica Kovačević, bezbjednosni ambijent u Danilovgradu ocijenila je povoljnim, a saradnju sa Odjeljenjem bezbjednosti u tom gradu kvalitetnom, istakavši da se ona zasniva na efikasnoj i intenzivnoj komunikaciji opštinskih i policijskih službi. Takođe je ocijenila da je kvalitet pružanja usluga građanima u dijelu upravnih poslova veoma dobar, i da službenici Filijale za građanska stanja i lične isprave posao obavljaju efikasno i ažurno.

MUPNakon sastanka ministar i predsjednica Opštine otvorili su Regionalni trening centar za spasioce u poplavama i klizištima. Čestitajući rukovodstvu Opštine Danilovgrad na odličnoj organizaciji aktivnosti tokom ovog projekta, ministar je konstatovao da će ovaj centar dodatno unaprijediti ukupne kapacitete sistema zaštite i spašavanja kako u ovoj opštini, tako i u Crnoj Gori. Lokalni i državni nivoi zajedno čine jedinstven sistem zaštite i spašavanja, i u tom smislu ministar je pohvalio profesionalnost i efikasnost danilovgradske Službe zaštite i spašavanja, koja, kako je kazao, uvijek pravovremeno odgovori zadacima. Ministar je poručio da nas rizici od prirodnih katastrofa sve zajedno obavezuju da budemo spremni i jačamo kapacitete i da na efikasan način sprovodimo mjere za zaštitu stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i životne sredine.

MUPNa kraju današnje posjete ministar Nuhodžić obišao je i jednu od lokacija terenske vježbe „EU MNE MODEX 2019“, koja se od 14. maja održava na teritoriji opština Nikšić i Danilovgrad u okviru saradnje sa Mehanizmom za civilnu zaštitu Evropske unije. Ministar je ovom prilikom istakao da činjenica da je Crna Gora izabrana da bude domaćin potvrđuje da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima kapaciteta da organizuje složene i zahtjevne vježbe za spašavanje od poplava, i poručio da samo dobro osposobljeni i pripremljeni timovi, kroz zajednički rad, saradnju i razmjenu iskustava, mogu efikasno odgovoriti na prirodne katastrofe.