Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Министар Нухоџић: Један од приоритета у раду МУП-а безбједно складиштење и чување оружја и муниције

Министар Нухоџић: Један од приоритета у раду МУП-а безбједно складиштење и чување оружја и муниције
Датум објаве: 13.05.2019 15:42 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


У борби против кријумчарења оружја један од приоритета у раду је и безбједно складиштење и чување оружја, саопштио је данас министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић на свечаној примопредаји радова адаптације складишта „Рогами“ који су извршени уз подршку Делегације ЕУ у Црној Гори, Канцеларије УНДП-а у Црној Гори и Центра за контролу лаког наоружања у југоисточној Европи (СЕЕСАЦ).


Биро за односе с јавношћу Владе Црне Горе
Министар Нухоџић је овом приликом изразио задовољство квалитетном и континуираном сарадњом са међународним партнерима. Исказујући захвалност на финансијској помоћи Делегације ЕУ у Црној Гори у износу од око 300.000 еура, у партнерству са УНДП и СЕЕСАЦ, навео је да је унапријеђена безбједност складишта Рогами постављањем заштитне ограде и видео надзора у складу са високим европским и НАТО стандардима.„Министарство унутрашњих послова у оквиру процеса приступања Европској унији, улаже значајне напоре на побољшању система управљања залихама оружја, муниције и минско-експлозивних средстава”, саопштио је министар Нухоџић.


Шефица политичког сектора у Делегацији ЕУ у Црној Гори Пламена Халачева навела је да Влада Црне Горе у Европској унији има партнера који ће наставити да подржава напоре на смањењу лаког и малокалибарског наоружања, као и борбу против недозвољеног посједовања оружја и унапређење граничне контроле.


Биро за односе с јавношћу Владе Црне Горе
Стална представница УНДП-а у Црној Гори Даниела Гашпарикова је истакла да преко СЕЕСАЦ-а, УНДП вец́ скоро двије деценије ради на томе да помогне земљама у региону да боље контролишу лако и малокалибарско наоружање.“Земље региона су сарађивале и усвојиле Регионалну мапу пута за Западни Балкан како би се бавили овим питањем до 2024.године. Ово је још једна област у којој смо заједно радили и остварили запажене резултате у Црној Гори”, закључила је Гашпарикова.