Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić: Jedan od prioriteta u radu MUP-a bezbjedno skladištenje i čuvanje oružja i municije

Ministar Nuhodžić: Jedan od prioriteta u radu MUP-a bezbjedno skladištenje i čuvanje oružja i municije
Datum objave: 13.05.2019 15:42 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U borbi protiv krijumčarenja oružja jedan od prioriteta u radu je i bezbjedno skladištenje i čuvanje oružja, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na svečanoj primopredaji radova adaptacije skladišta „Rogami“ koji su izvršeni uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori, Kancelarije UNDP-a u Crnoj Gori i Centra za kontrolu lakog naoružanja u jugoistočnoj Evropi (SEESAC).


Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Ministar Nuhodžić je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo kvalitetnom i kontinuiranom saradnjom sa međunarodnim partnerima. Iskazujući zahvalnost na finansijskoj pomoći Delegacije EU u Crnoj Gori u iznosu od oko 300.000 eura, u partnerstvu sa UNDP i SEESAC, naveo je da je unaprijeđena bezbjednost skladišta Rogami postavljanjem zaštitne ograde i video nadzora u skladu sa visokim evropskim i NATO standardima.„Ministarstvo unutrašnjih poslova u okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji, ulaže značajne napore na poboljšanju sistema upravljanja zalihama oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava”, saopštio je ministar Nuhodžić.


Šefica političkog sektora u Delegaciji EU u Crnoj Gori Plamena Halačeva navela je da Vlada Crne Gore u Evropskoj uniji ima partnera koji će nastaviti da podržava napore na smanjenju lakog i malokalibarskog naoružanja, kao i borbu protiv nedozvoljenog posjedovanja oružja i unapređenje granične kontrole.


Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Daniela Gašparikova je istakla da preko SEESAC-a, UNDP već skoro dvije decenije radi na tome da pomogne zemljama u regionu da bolje kontrolišu lako i malokalibarsko naoružanje.“Zemlje regiona su sarađivale i usvojile Regionalnu mapu puta za Zapadni Balkan kako bi se bavili ovim pitanjem do 2024.godine. Ovo je još jedna oblast u kojoj smo zajedno radili i ostvarili zapažene rezultate u Crnoj Gori”, zaključila je Gašparikova.