Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

ЗАПОШЉАВАЊЕ ДОМАЋЕ РАДНЕ СНАГЕ БЕНЕФИТ ЈЕ ЗА СВЕ – РАДНИКЕ, ПОСЛОДАВЦЕ, ДРЖАВУ – ПОРУЧЕНО СА ПАНЕЛ КОНФЕРЕНЦИЈЕ „ЗАПОСЛИМО ДОМАЋЕ"

ЗАПОШЉАВАЊЕ ДОМАЋЕ РАДНЕ СНАГЕ БЕНЕФИТ ЈЕ ЗА СВЕ – РАДНИКЕ, ПОСЛОДАВЦЕ, ДРЖАВУ – ПОРУЧЕНО СА ПАНЕЛ КОНФЕРЕНЦИЈЕ „ЗАПОСЛИМО ДОМАЋЕ"
Датум објаве: 02.04.2019 16:08 | Аутор: мрсс

Испис Штампај страницу


Запошљавање домаће радне снаге бенефит је за све – раднике, послодавце, државу – поручено је са Панел конференције „Запослимо домаће“. Јавну кампању државе, у сусрет туристичкој сезони, организовали су Министарство рада и социјалног старања и Завод за запошљавање. Скуп, чији је циљ да се незапослена лица из Црне Горе запосле током љетње сезоне, отоворио је министар рада и социјалног старања и Кемал Пуришић.

Том приликом је оцијењено да би сви заједно требало да будемо друштвено одговорни и дамо допринос заједници и држави у којој живимо.
Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић поручио је да је један од кључних приоритета у раду Владе Црне Горе остваривање динамичнијег економског раста и развоја као предуслова за повећање животног стандарда грађана. 

-Влада је у претходном периоду одговорно радила на стварању услова за отварање нових радних мјеста и ефикасно функционисање тржишта рада, уз повећање активности радне снаге и укупне запослености, посебно у приватном сектору, и смањењу незапослености, с циљем остваривања бољег економског раста и јачања конкурентности домаће економије - истакао је Пуришић. 

Поручио је да "радну снагу требамо учинити конкурентнијом прије приступања Црне Горе Европској унији, јер ће касније, либерализациом тржишта рада људски ресурс настојати да иде у земље ЕУ, односно гдје доходак и услови рада буду на већем нивоу". 

мрсс

Црна Гора из године у годину смањује број незапослених. У сусрет љетњој туристичкој сезони, већ је кренула потражња за сезонским радницима. 

Директор Завода за запошљавање Суљо Мустафић каже да ће, према процјенама Завода за запошљавање, овог љета бити потребно око 20.000 сезонских радника на приморју. 

-Зато је дана прилика за апел и незапосленима и послодавцима. Првима да искористе шансу и пријаве се за сезонски рад. А другима - да укажу повјерење домаћим радницима, јер је заиста пуно разлога за то. Веће радно ангажовање домаће радне снаге у сезони допринијеће приливу средстава у буџет, што нам је свима, искрено вјерујем, веома битно. Сезонски ослови, које ће млади људи радити током љета, вјероватно нијесу они за које су се школовали. Важно је, међутим, да виде како функционише тржиште. Осим зарађеног новца стичу радно искуство и навике које им касније само могу помоћи, независно којом це се професијом бавити – поручио је Мустафић. 

мрсс

Посредством Завода, до сада је, током љета, запошљавано близу 10.000 лица. Амбиција Завода је да тај број ове године буде око 11.000. 

-Вјерујем да ћемо одговорити том изазову упркос израженом недостатку у понуди занимања туристичко-угоститељске струке. Како би се успјешније изборила са тим проблемом Црна Гора би за почетак требала, по узору на праксе развијених земаља, увести категорију сталног сезонца. Та, својеврсна подршка сезонским радницима, омогућила би њихово везивање за послодавце, током цијеле године, што би био снажан стимуланс да остану у Црној Гори – истакао је директор Завода.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Драган Пејановић сматра да је битно подићи ниво повјерења послодаваца у могућности, знања и вјештине домаће радне снаге, а исто тако да ће и интересовање за сезонским радом бити повећано. 

-Оботрани је интерес и треба ићи у сусрет анимирања у послодаваца и потенцијалних радника. Циљ је, свакако, да створимо амбијент у којем ће послодавци видјети интерес да запосле домаће раднике, али и да домаћим радницима сезонски рад учинимо привлачнијим- поручио је Пејановић.

мрсс

Генерална директорица Директората за развој конкурентности и инвестиције у туризму у Министартсву одрживог развоја и туризма Оливера Брајовић казала је да је потреба за рандом снагом у туризму све већа, а да смо свједоци такође да из године у годину како наш туристички производ и понуда сазријевају, расту и критеријуми за будуће раднике у овој области.

- Оно што једну дестинацију на свјетској туристичкој мапи свакако чини посебном – јесте услуга. У том смислу, наш је циљ да сваке године запослимо што квалитетнију радну снагу. Међутим, наша визија је да из године у годину број домаћих радника у овој области буде све већи – казала је Брајовић.

Генерални директор Директората за инвестиције, развој малих и средњих предузећа у Министарству економије Радосав Бабић казао је да у циљу афирмације црногорских предузећа и јачања како националне тако и међународне конкурентности, Министарство економије спроводи финансијске и нефинансијске програме подршке бизнис заједници. За 2019. годину, како је рекао, реализоваће Програм за унапређење конкурентности привреде кроз 10 програмских линија, за које су опредјељена буџетска средства у износу од 1,640 милиона еура.

-Реализација дефинисаних програмских линија требало би да допринесе повећању извозног потенцијала, усвајању међународних стандарда пословања, развој иновативности, даље јачање препознатљивости црногорских производа и услуга, као и њиховог бољег позиционирања на тржишту, као и бројне бенефите за отварање нових радних мјеста, чиме се доприноси привредном и регионалном развоју Црне Горе- истакао је Бабић. 

Током панел конференције вођен је конструктивни дијалог у коме су учествовали представници: Привредне коморе, Уније послодаваца, Пореске управе, Управе за инспекцијске послове, Центра за стручно образовање, Црногорског туристичког удружења, Одбора Удружења туризма и угоститељства, Студентског парламента УЦГ, Савеза синдиката, Уније слободних синдиката, те представнци послодаваца из приморских општина у Црној Гори. 

Дефинисали су се модели сарадње како би се више запошљавала домаћа радна снага и обезбиједио квалитетан кадар за потребе послодаваца