Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Budva: Krivična prijava protiv bezbjednosno interesantnog lica zbog droge, oružja i municije

Datum objave: 15.03.2019 16:07 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, nakon vještačenja u Forenzičkom centru, državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici danas podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv bezbjednosno interesantnog lica, D.D. (43) iz Budve, zbog osnovane sumnje da je počinia krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Vještačenjem je naime potvrđena sumnja policijskih službenika da dva pištolja, cal. 7,65 mm, kao i osam komada municije i 65 grama marihuane, koje je policija pronašla u hodniku zgrade u kojoj D.D. stanuje, pripadaju njemu. D.D. je prethodno procesuiran krivičnom prijavom za 4,3 grama kokaina koji je tom prilikom pretresom pronađen u njegovom stanu.

Podsjećamo da su službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva, 08. septembra 2018. godine, zajedno sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimali aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica. Službenici CB Budva i Odsjeka su tokom ovih aktivnosti, a postupajući shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, pretresom stana i drugih prostorija D.D. u Budvi tada pronašli i oduzeli dva pištolja, municiju, kokain, marihuanu i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge. Pretresom su naime u stanu pronađena dva zamotuljka praškaste materije za koju se osnovano sumnjalo da se radi o opojnoj drogi kokain, težine 4,3 grama. Pronađeni su i vaga za precizno mjerenje kao i novac za koji se osnovano sumnjalo da potiče od prodaje narkotika. U hodniku ispred stana koji koristi D.D, u ložištu peći na drva, pronađena su dva pištolja kalibra 7,65 mm sa po četiri metka u okvirima, kao i biljna materija zelene boje za koju se osnovano sumnjalo da se radi o opojnoj drogi marihuana težine 65 grama. O događaju je tada upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u koji se izjasnio da će predmetni događaj kvalifikovati nakon izvršenih vještačenja predmeta i stvari izuzetih sa lica mjesta. Nakon toga protiv D.D. je podnijeta krivična prijava zbog kokaina koji je pronađen u stanu a sada i zbog marihuane, pištolja i municije koji su pronađeni u hodniku.