Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Policijski i carinski službenici na GP Vraćenovići u priključnom vozilu otkrili 93 kg marihuane; osumnjičeni lišen slobode

Policijski i carinski službenici na GP Vraćenovići u priključnom vozilu otkrili 93 kg marihuane; osumnjičeni lišen slobode
Datum objave: 15.03.2019 10:22 | Autor: UP i UC

Ispis Štampaj stranicu


UP

Službenici Uprave policije i Uprave carina sinoć su na Graničnom prelazu Vraćenovići pronašli i zaplijenili 93 kilograma opojne droge marihuana koja je bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila. Policijski službenici su lišili slobode lice koje je upravljalo vozilom i prevozilo drogu radi krijumčarenja preko granice u cilju dalje prodaje. Radi se o J.B. (33) iz Beograda – Republika Srbija.

Policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i carinski službenici Carinske ispostave Vraćenovići su naime sinoć, 14.03.2019. godine oko 19,00 časova, na GP Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali vozilo - džip „Mercedes“ ML270, registarskih oznaka iz Republike Srbije, sa priključnim vozilom „Tema Kar“, kojim je upravljao J.B.

Policijski i carinski službenici su, prilikom detaljne granične kontrole, u priključnom vozilu (niskonoseća prikolica), uz pomoć specijalističke opreme – videoskopa, otkrili 91 pvc pakovanje sa sadržajem suve biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne bruto mase oko 93 kg. Marihuana je bila sakrivena u pregradama patosa priključnog vozila.

O svemu navedenom obaviješteni su policijski službenici CB Nikšić i Odsjeka za borbu protiv droge, koji su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. Nakon izvršenog uviđaja, droga, vozilo i priključno vozilo, kao i novac u iznosu od 1.500 eura za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnog djela, su oduzeti od J.B.

Policijski službenici su lišili slobode J.B. i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Ovo je najveća zaplena narkotika na Graničnom prelazu Vraćenovići u proteklom periodu.

UP