Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Javni poziv za pripremu izmjena i dopuna Zakona o prevozu opasnih materija

Datum objave: 12.02.2019 09:34 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Na osnovu člana 12 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list Crne Gore", br. 41/18), Ministarstvo unutrašnjih poslova, upućuje

JAVNI POZIV

organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima (u daljem tekstu: zainteresovana javnost) da se uključe u početnu fazu pripreme izmjena i dopuna Zakona o prevozu opasnih materija i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku Ministarstvu unutrašnjih poslova na adresu: Podgorica, Jovana Tomaševića bb, ili na e-mail: mup.emergency.prev@t-com.me.

Izmjenama i dopunama Zakona o prevozu opasnih materija neophodno je povećati stepen bezbjednost svih učesnika u prevozu opasnih materija, kao i stvaranja međuinstitucionalnog okvira, kako bi se kroz multidisciplinaran pristup obezbijedila efikasna primjena zakona.

Konsultacije zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme izmjena i dopuna Zakona o prevozu opasnih materija trajaće 15 dana od dana objavljivanja ovog poziva.

Konsultacijama se obezbjeđuje informisanje najšire javnosti o planiranim aktivnostima na pripremi izmjena i dopuna zakona.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će sve prispjele inicijative, prijedloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom sačinjavanja nacrta izmjena i dopuna Zakona o prevozu opasnih materija.