Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske Serhata Galipa

Ministar Nuhodžić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske Serhata Galipa
Datum objave: 06.12.2018 14:24 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Kvalitet odnosa Crne Gore i Turske zamajac je unapređenju i intenziviranju odnosa dvije zemlje kako na bezbjednosnom, tako i na ekonomskom planu, a konkretni i mjeriljivi rezultati projekata realizovanih u prethodnom periodu doprinos su zajedničkih zalaganja za još jaču i intenzivniju bilateralnu saradnju, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra Mevludina Nuhodžića i odlazećeg ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori, Serhata Galipa.

Ministar Nuhodžić ocijenio je rad i zalaganje ambasadora Galipa veoma kvalitetnim, što je, kako je kazao, doprinijelo jačanju bilateralne saradnje, realizovane kroz brojne inicijative i kroz kontinuranu podršku Ministarstvu tokom njegovog mandata u Podgorici.

Zahvalivši na punoj podršci Republike Turske u ostvarivanju crnogorskih strateških ciljeva i razvojnoj pomoći, kao i na podršci u procesu evroatlantske integracije, ministar Nuhodžić izrazio je uvjerenje da će Turska i Crna Gora nastaviti saradnju po svim pitanjima od zajedničkog interesa.

Odlazeći ambasador Galip pohvalio je dosadašnje napore i viziju Crne Gore da svoje kapacitete usmjerava ka stabilnom razvoju, osiguravajući povoljan i bezbjedan ambijent za strane investicije i sve građane.

Sagovornici su pohvalili odnose dva resora unutrašnjih poslova, naročito na planu policijske saradnje, i zajednički izrazili uvjerenje da će se ovaj trend nastaviti i u budućem periodu.