Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Saopštenje za javnost u vezi sa raspisanim izborima za odbornike u Skupštini opštine Tuzi i numeričko tabelarni prikaz podataka u biračkom spisku

Datum objave: 30.11.2018 14:24 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Povodom Odluke predsjednika Crne Gore, g-dina Mila Đukanovića, broj: 01-1714/2018 od 29.11.2018. godine, o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tuzi, za 03. mart 2019. godine, shodno ovlašćenjima iz člana 16 Zakona o biračkom spisku, Ministarstvo unutrašnjih poslova

                                                                        obavještava sljedeće:

-Broj birača u biračkom spisku u opštini Tuzi po kome su održani prethodni izbori 15.04.2018. godine je 11744;

-Broj birača u biračkom spisku za lokalne izbore u opštini Tuzi na dan 29.11.2018. godine je 11941;

-Uvid u birački spisak birač može ostvariti lično, svakim radnim danom u terminu od 08 do 14 h, na šalteru Filijale Tuzi, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš ).

Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

*Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. S obzirom da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište.


*Numerički tabelarni prikaz podataka o promjenama nastalim u biračkom spisku u opštini Tuzi možete preuzeti na sljedećem linku: