Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Nuhodžić – Faruđa: Želja Malte je da Crna Gora bude što prije članica Evropske unije

Nuhodžić – Faruđa: Želja Malte je da Crna Gora bude što prije članica Evropske unije
Datum objave: 22.11.2018 18:01 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Tokom učešća na Evropskom forumu o smanjenju rizika od katastrofa, koji se danas i sjutra održava u Rimu, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova i nacionalne bezbjednosti Republike Malte Majklom Faruđom.

Ministar Faruđa je saopštio da Republika Malta pruža punu podršku Crnoj Gori u oblasti vanrednih situacija, a posebno na planu pristupanja naše države Evropskoj uniji. „Naša je želja da Crna Gora bude što prije članica Evropske unije. Smatramo da će proširenje Evropske unije zemljama Zapadnog Balkana biti važan faktor stabilnosti“, rekao je ministar Faruđa.

On je naglasio da Republika Malta i Crna Gora ostvaruju kvalitetnu saradnju u gotovo svim oblastima važnim za razvoj dvije države.

Ministar Nuhodžić je zahvalio na podršci Malte našim integracionim procesima i istakao važnost saradnje u kontekstu prenošenja malteških iskustava u pregovaračkom procesu.

Saglasili su se da u narednom periodu postoji prostor za dalje jačanje saradnje između dva resora unutrašnjih poslova, kroz zajedničke aktivnosti i projekte od obostranog interesa.

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA