Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Beč – sastanak ministara Nuhodžića i Kikla: Crna Gora je izuzetno bitan strateški partner Evropskoj uniji na polju bezbjednosti

Beč – sastanak ministara Nuhodžića i Kikla: Crna Gora je izuzetno bitan strateški partner Evropskoj uniji na polju bezbjednosti
Datum objave: 19.11.2018 16:37 | Autor: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošćuTokom učešća na konferenciji "Evropske vrijednosti, vladavina prava i bezbjednost", koja se danas i sjutra održava u Beču, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova SR Austrije Herbertom Kiklom.

Ministar Kikl je pohvalio rezultate je koje Crna Gora ostvarila u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom, a posebno u poglavljima 23 i 24. "Crna Gora je izuzetno bitan strateški partner EU na polju bezbjednosti. Crnoj Gori, kao i Regionu u cjelini je mjesto u Evropskoj uniji", rekao je ministar Kikl. Poručio je da će Austrija nastaviti da snažno podržava Crnu Goru na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, kroz pružanje konkretne pomoći jačanju kapaciteta i približavanju evropskim standardima na polju pravde, slobode i bezbjednosti.

Ministar Nuhodžić je zahvalio Vladi Austrije na kontinuiranim naporima da se evropska perspektiva Zapadnog Balkana održava visoko na agendi Evropske unije, a posebno na podršci Crnoj Gori.

Zajednički je konstatovano da postoji prostor za dalje unapređenje bilateralne policijske saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.