Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Policija u četiri grada rasvijetlila više krivičnih djela

Datum objave: 09.11.2018 15:18 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Policijski službenici Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili 15 krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata i tom prilikom su lišili slobode tri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela. Naime, službenici CB Bar su, 08.11.2018. godine, lišili slobode E.Ć. (35) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio šest krivičnih djela teška krađa, A.Z. (28) iz Novog Pazara zbog sumnje da je počinio osam krivičnih djela teška krađa i A.Z. (57) iz Bara zbog sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje. E.Ć i A.Z. su ova krivična djela, sumnja se, počinili u posljednja tri mjeseca na području Bara, na način što su koristeći podesna sredstva obijali ugostiteljske objekate, rent a car agencije i porodične kuće, iz kojih su otuđivali novac, mobilne telefone, lap topove i satove veće vrijednosti. Ova lica su, kako se sumnja, otuđene predmete prodavali A.Z, dok je veći dio ukradenih stvari završio u daljoj razmjeni koju su osumnjičeni vršili sa trećim licima. Lica će uz krivične prijave biti sprovedena nadležnom tužiocu radi daljeg postupanja.

I službenici CB Podgorica su prethodnih dana rasvijetlili tri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta a za čije su izvršenje osumnjičena tri lica iz Podgorice – za krađu je osumnjičen I.D. (26), tešku krađu B.V. (21) i za krađu I.Đ. (38). Sumnja se da je je I.D. iz jednog maloprodajnog objekta otuđio robotizovani usisvač sa adapterom. B.V. je osumnjičen da je provalio u pomoćni objekat auto servisa odakle je otuđio više aluminijskih felni. I.Đ. je, sumnja se, iz jednog kazina od radnice otuđio 1.250 eura pazara. I.D. i I.Đ. su lišeni slobode i privedeni nadležnom tužiocu, dok je protiv B.V. tužiocu podnijet posebni izvještaj kao dopuna krivične prijave.

Službenici CB Nišić su rasvijetlili su četiti krivična djela uništenje i oštećenje tuđe stvari. Za jedno ovo krivično djelo, izvršeno 01. novembra ove godine, osumnjičen je M.M. (29) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, polomio ukupno 13 stakala na zgradi zvanoj Desetka, koja je u vlasništvu Opštine Nikšić – Direkcije za imovinu. Protiv ovog lica je tužiocu podnijeta krivična prijava. K.K. (34) iz Nikšića identifikovan je kao lice koje je, sumnja se, 04. i 05. novembra ove godine, polomilo po jedno staklo na tri putnička motorna vozila. Nadležni tužilac se izjasnio da se u ovim slučajevima radi o krivilčnim djelima uništenje i oštećenje tuđe stvari ali koja se gone po privatnoj tužbi te su stoga vlasnici vozila upoznati sa svojim pravima koja mogu ostvariti u eventualnom postupku.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad identifikovali su i lišili slobode pet lica, Ž.B. (41), N.B. (26), R.R. (24), D.D. (24) i K.Ć. (23), svi iz Danilovgrada, koji su osumnjičeni za krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu maloljetnika starog 16 godina. Događaj je policiji – OB Danilovgrad prijavio otac maloljetnika, 03. novembra ove godine, navodeći da su nepoznata lica fizićki napala njegovog sina. Policijski službenici OB Danilovgrad su predanim radom identifikovali osumnjičene i rasvijelili događaj. Osumnjičeni su danas uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu.