Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić sastao se sa trojicom građana-spasilaca: Akcija spašavanja gest izuzetne humanosti i hrabrosti

Ministar Nuhodžić sastao se sa trojicom građana-spasilaca: Akcija spašavanja gest izuzetne humanosti i hrabrosti
Datum objave: 06.11.2018 16:40 | Autor: MUP; Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore; RTCG

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se danas sa Vladetom Zarubicom, Veskom Božovićem i Vojinom Radovićem, građanima-spasiocima, koji su 3. novembra spasili život četvoročlanoj porodici Mavrić iz Novog Pazara, čiji je automobil usljed saobraćajne nesreće sletio u Moraču.

Ribolovci Vladeta Zarubica i Vesko Božović zatekli su se u blizini mjesta nesreće, dok se Vojin Radović, vidjevši iz svog automobila nesrećni prizor, spustio niz liticu i pritekao u pomoć. Akcija spašavanja je na sreću uspješno završena, a porodica Mavrić prošla je bez težih posljedica.

Ministar Nuhodžić je iskazao posebno zadovoljstvo i čast što je u prilici da upozna ove ljude i uruči im u ime Ministarstva unutrašnjih poslova zahvalnice za iskazano čojstvo i hrabrost u spašavanju ljudskih života. Ministar je istakao da ovaj čin, kao primjer humanosti i solidarnosti, treba da podstakne sve građane da budu aktivni dio sistema zaštite i spašavanja. Ovaj podvig, kako je kazao ministar, predstavlja iskaz lične plemenitosti i vjere u ljude, što ovo djelo čini još većim. Susret je bio prilika da ministar Nuhodžić uputi iskrene čestitke trojici građana-spasilaca na iskazanoj hrabrosti i čovječnosti.

Zahvalivši na gestu prepoznavanja ovog čina od strane institucije, Zarubica, Božović i Radović kazali su da nemaju dilema i da bi opet postupili isto – pritekli u pomoć i pomogli ljudima u nevolji.