Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministri unutrašnjih poslova Crne Gore i Srbije posjetili Tivat: Zajedničke patrole za bezbjednost tokom turističke sezone

Ministri unutrašnjih poslova  Crne Gore i Srbije posjetili Tivat: Zajedničke patrole za bezbjednost tokom turističke sezone
Datum objave: 02.10.2018 14:44 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović sa saradnicima razgovarali su danas u Tivtu sa potpredsjednikom Vlade Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem o saradnji u oblastima borbe protiv globalnih fenomena kao što su ilegalne migracije i trgovina ljudima, terorizam i organizovani kriminal.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Tivat Sinišom Kusovcem istaknuta je neophodnost jačanja bezbjednosti granice tokom ljetnje i zimske turističke sezone, u čemu značajnu ulogu imaju zajedničke patrole za obezbjeđenje državnih granica. U prošloj godini je organizovano 129 zajedničkih patrolnih djelatnosti.

Modaliteti unapređenja zajedničkih patrolnih djelatnosti su predmet bilateralne saradnje i u naročitom su interesu tokom povećanog protoka ljudi, kakav je evidentan tokom turističke sezone, u oba dijela godine.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pomoćnica ministra i šefica kabineta Katarina Tomašević sa saradnicima u Crnoj Gori borave povodom 2. oktobra - Dana unutrašnjih poslova Crne Gore.

Tokom posjete Tivtu, delegacije su obišle i novoizgrađenu marinu u Luštici Bay čija prva faza je ove godine otvorena u sklopu marina naselja, kao prvog operativnog naselja u novom gradu na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

Prilikom obilaska nove marine koja će biti istovremeno i luka za međunarodni saobraćaj, istaknuta je neophodnost da bilateralna saradnja bude unaprijeđena kroz nove projekte u oblasti policijskih poslova.

Izvršni direktor kompanije Luštica Development Daren Gibson i član odbora direktora Predrag Nenezić sa saradnicima predstavili su razvoj projekta Luštica Bay kojim je planirana izgradnja sedam hotela, dvije marine, golf terena, više od dvije hiljade stambenih jedinica ali i gradskog jezgra sa svim sadržajima neophodnim za funckionisanje grada, poput vatrogasne i policijske stanice, medicinske klinike i drugo.