Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Нухоџић: Снажна подршка Владе рјешавању стамбених питања запослених у сектору безбједности

Нухоџић: Снажна подршка Владе рјешавању стамбених питања запослених у сектору безбједности
Датум објаве: 25.09.2018 12:39 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић у име Владе Црне Горе потписао је данас са предсједником Синдиката безбједносних институција Младеном Шушкавчевићем Споразум о обезбјеђивању новчаних средстава за подршку у рјешавању стамбених потреба запослених у сектору безбједности.

Споразумом је прецизирано да ће у циљу рјешавања стамбених потреба запослених у сектору безбједности, Влада Црне Горе у стамбени фонд Синдиката безбједоносних институција Црне Горе годишње уплаћивати новчана средства у износу од 400.000 еура, како би се на што ефикаснији начин, под повољним условима, рјешавале стамбене потребе запослених у Министарству унутрашњих послова, Управи полиције, Агенцији за националну безбједност и Полицијској академији, кроз колективну стамбену изградњу, додјелу стамбених кредита и индивидуалну градњу.

Биро за односе с јавношћу Владе Црне ГореНа састанку поводом потписивања Споразума, а којем су поред министра Нухоџића и предсједника Синдиката безбједносних служби Шушкавчевића, присуствовали и чланови Синдиката, као и директори Управе полиције, Агенције за националну безбједност и Полицијске академије, Веселин Вељовић, Дејан Перуничић и Бобан Шарановић, изражено је задовољство поводом реализације Споразума. Заједнички је оцијењено да је чином потписивања озваничен партнерски однос и исказано опредијељење да се кроз модел конструктивног дијалога између институција и Синдиката на још квалитенији начин рјешава радна и егзистзенцијална проблематика запослених у безбједносном сектору.
Споразум је гарант да ће у наредних неколико година, кроз буџетска издвајања Владе, бити потпомогнуто рјешавање једног од најважнијих егзистенцијалних питања и да ће на тај начин преко 840 породица из више црногорских општина обезбиједити дом под повољним условима. Министар Нухоџић је поручио да на овај начин Влада показује да брине о припадницима МУП-а, Полиције, АНБ-а и Полицијске академије и уједно исказује захвалност и поштовање људима који чувају безбједност државе, јавни ред и мир и обављају врло сложене и захтјевне задатке. Министар је казао да ће МУП и у наредном периоду наставити да пружа подршку у рјешавању стамбених питања запослених и давати допринос реализацији пројеката кроз које ће бити унапријеђени услови рада службеника. 

Улагање у повећање безбједности није трошак, већ инвестиција, а уједно и начин да будемо за корак испред оних који желе да злоупотријебе закон, закључио је министар.