Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Nuhodžić: Snažna podrška Vlade rješavanju stambenih pitanja zaposlenih u sektoru bezbjednosti

Nuhodžić: Snažna podrška Vlade rješavanju stambenih pitanja zaposlenih u sektoru bezbjednosti
Datum objave: 25.09.2018 12:39 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić u ime Vlade Crne Gore potpisao je danas sa predsjednikom Sindikata bezbjednosnih institucija Mladenom Šuškavčevićem Sporazum o obezbjeđivanju novčanih sredstava za podršku u rješavanju stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti.

Sporazumom je precizirano da će u cilju rješavanja stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti, Vlada Crne Gore u stambeni fond Sindikata bezbjedonosnih institucija Crne Gore godišnje uplaćivati novčana sredstva u iznosu od 400.000 eura, kako bi se na što efikasniji način, pod povoljnim uslovima, rješavale stambene potrebe zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji, kroz kolektivnu stambenu izgradnju, dodjelu stambenih kredita i individualnu gradnju.

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne GoreNa sastanku povodom potpisivanja Sporazuma, a kojem su pored ministra Nuhodžića i predsjednika Sindikata bezbjednosnih službi Šuškavčevića, prisustvovali i članovi Sindikata, kao i direktori Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Policijske akademije, Veselin Veljović, Dejan Peruničić i Boban Šaranović, izraženo je zadovoljstvo povodom realizacije Sporazuma. Zajednički je ocijenjeno da je činom potpisivanja ozvaničen partnerski odnos i iskazano opredijeljenje da se kroz model konstruktivnog dijaloga između institucija i Sindikata na još kvaliteniji način rješava radna i egzistzencijalna problematika zaposlenih u bezbjednosnom sektoru.
Sporazum je garant da će u narednih nekoliko godina, kroz budžetska izdvajanja Vlade, biti potpomognuto rješavanje jednog od najvažnijih egzistencijalnih pitanja i da će na taj način preko 840 porodica iz više crnogorskih opština obezbijediti dom pod povoljnim uslovima. Ministar Nuhodžić je poručio da na ovaj način Vlada pokazuje da brine o pripadnicima MUP-a, Policije, ANB-a i Policijske akademije i ujedno iskazuje zahvalnost i poštovanje ljudima koji čuvaju bezbjednost države, javni red i mir i obavljaju vrlo složene i zahtjevne zadatke. Ministar je kazao da će MUP i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku u rješavanju stambenih pitanja zaposlenih i davati doprinos realizaciji projekata kroz koje će biti unaprijeđeni uslovi rada službenika. 

Ulaganje u povećanje bezbjednosti nije trošak, već investicija, a ujedno i način da budemo za korak ispred onih koji žele da zloupotrijebe zakon, zaključio je ministar.