Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Pejanović-Davije: Realizacija aktuelnih projekata saradnje dobra osnova za nove projekte u predstojećem periodu

Pejanović-Davije: Realizacija aktuelnih projekata saradnje dobra osnova za nove projekte u predstojećem periodu
Datum objave: 24.09.2018 16:14 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije i u narednom periodu mogu računati na podršku i pomoć Misije OEBS-a u implementaciji započetih projekata i otpočinjanju novih, poručeno je na današnjem sastanku državnog sekretara Dragana Pejanovića i šefice Misije OEBS-a u Podgorici, Maris Davije.

Državni sekretar Pejanović je ovom prilikom podsjetio na aktivnosti i projekte koji su se uspješno sprovodili u dosadašnjem periodu, sa posebnim fokusom na projekte u oblasti: realizacije mjera i aktivnosti iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, granične bezbjednosti u pogledu dinamike realizacije API sistema, policijskog obrazovanja i reforme policijskog sektora, implementacije strateških i novih zakonskih rješenja, borbe protiv ekstremizma i nasilnog radikalizma koji vodi ka terorizmu. Date su smjernice za uspostavljanje novih modela saradnje u budućem periodu i realizacije prioritetnih projekata u 2019. godini.

Zahvaljujući na dosadašnjoj kvalitetnoj saradnji, šefica Misije OEBS-a Maris Davije je izrazila uvjerenje da će i predstojeći zajednički projekti u vidu donacija, obuka i radionica kao i podrška OEBS-a u izradi strateških i akcionih dokumenata doprinijeti osavremenjivanju i unapređenju uslova rada i postizanju efikasnih rezultata, kako na normativnom tako i na operativnom planu.

Sastanku su ispred Delegacije MUP-a, osim državnog sekretara Pejanovića, prisustvovali i generalni direktor Direktorata za strateško-razvojne projekte Safet Korać, generalni direktor Direktorata za poslove nadzora Danilo Ćupić i načelnica Službe za informaciono komunikacione tehnologije, informacionu bezbjednost i sisteme tehničkog nadzora Tatjana Drobnjak, dok je ispred OEBS-a učešće uzela i zamjenica šefice Misije Siv Ketrin Letro.