Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

MUP i Zavod za transfuziju krvi sjutra potpisuju Memorandum o saradnji, biće organizovane i akcije dobrovoljnog davanja krvi službenika MUP/UP u svim crnogorskim opštinama

Datum objave: 17.09.2018 14:59 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Uoči Dana unutrašnjih poslova, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragan Pejanović i direktorica Zavoda za transfuziju krvi Gordana Rašović, potpisaće sjutra, 18. septembra 2018. godine Memorandum o saradnji, kojim će i zvanično biti potvrđena dugogodišnja saradnja dvije institucije u zajedničkoj misiji aktivne podrške dobrovoljnom davalaštvu krvi, promociji humanosti i očuvanju zdravlja građana Crne Gore.

Potpisivanje Memoranduma zakazano je za 10:00 časova i obaviće se u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi (Džona Džeksona bb, zgrada u krugu KBC-a, sala na IV spratu). Tim povodom izjave za javnost će dati državni sekretar Pejanović i direktorica Rašović.

Nakon potpisivanja Memoranduma sjutra će u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici od 10:00 časova biti organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi, u kojoj će učešće uzeti službenici Ministarstva i Uprave policije, a ovim povodom biće moguće uzeti izjavu od službenika koji će dati krv. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi sjutra će biti organizovana i u ostalim crnogorskim opštinama u centralnom, južnom i sjevernom regionu sa početkom u 08:00 časova. Pozivamo medije da u navedenom terminu posjete lokalne jedinice Zavoda za transfuziju krvi, a da se o određivanju sagovornika prethodno konsultuju sa savjetnicom za medije u Upravi policije, Tamarom Pavićević na broj telefona: 067 184 809.

Pozivamo Vas da ispratite sjutrašnju aktivnost i medijskom pažnjom date doprinos ovoj humanoj akciji.