Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Podgorica: Rasvijetljena četiri imovinska delikta

Datum objave: 14.09.2018 15:42 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili četiri krivična djela i tom prilikom lišili slobode tri lica dok je protiv jednog maloljetnika podnijeta krivična prijava.

Naime, službenici CB Podgorica su brzom akcijom, 13.09.2018. godine, identifikovali i lišili slobode i priveli nadležnom tužiocu R.L. (20) i K.K. (23), oba iz Skadra, Republika Albanija, zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojnička krađa i krađa na štetu N.Lj. On su, kako se sumnja, istog dana oko 11,30 časova, ušli u kuću oštećenog i izvršili premetačinu i otuđili novac. Nakon toga oni su napustili kuću kojom prilikom je oštećeni N.Lj. pokušao da ih zaustavi i oni su mu, sumnja se, zadali nekoliko udaraca u predjelu glave i dali se u bjekstvo.

Nadalje, istog dana službenici podgoričke policije su lišili slobode i priveli nadležnom tužiocu I.M. (37) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa. On je, kako se sumnja, upotrebom podesnog sredstva demolirao spoljnu jedinicu klima uređaja na jednom objektu a u namjeri da je otuđi su ga spriječili policijski službenici koji su ga uočili tokom vršenja krivičnog djela.

Takođe, službenici CB Podgorica su nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv S.P. (17) iz Podgorice zbog sumnje da je na štetu S.R. počinio krivično djelo krađa. On je, sumnja se, iskoristio nepažnju oštećene i iz vozila otuđio novčanik nakon čega se drugim vozilom udaljio u nepoznatom pravcu. Postupajući odmah po prijavi, policijski službenici su zaustavili vozilo u kojem se nalazio S.P. i pretresom ovog lica pronašli otuđen novčanik, koji je vraćen vlasnici.