Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Kolašin: Krađa u crkvi riješena u istom danu kada je počinjena; novac pronađen – protiv osumnjičenog slijedi krivična prijava

Datum objave: 14.09.2018 15:30 | Autor: UP

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin rasvijetlili su danas u kratkom roku krađu koja je jutros počinjena u crkvi Svetih Pantelejmona i Klimenta Ohridskog u Barama Radovića – Opština Kolašin. Otuđeni novac je pronađen kod osumnjičenog. Protiv njega će nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

Odjeljenju bezbjednosti Kolašin događaj je prijavljen danas oko 09,00 časova. Lice koje je prijavljeno je u tom momentu bilo nepoznato, a policiji je saopšteno da je ovo lice otuđilo sve priloge odnosno novac koji su vjernici već neko vrijeme ostavljali pored ikona i svijeća u ovoj crkvi. Na osnovu operativnih saznanja, došlo se do informacija da je lice tokom bjekstva promijenilo odjeću, te da je ustopiralo vozilo i uputilo se ka Podgorici. Službenici OB Kolašin su obavijestili kolege iz CB Podgorica o navdenom. Policijska patrola CB Podgorica je potom zaustavila vozilo u kojem se kao suvozač nalazilo navedeno lice, koje je identifikovano kao D.Š. (47) iz Kolašina. Vozač nije imao nikakvih saznanja o događaju, dok je kod D.Š. pronađen novac u iznosu od oko 110 eura koji je, kako se sumnja, otuđen u navedenoj crkvi.

Novac je oduzet od D.Š. Biće vraćen crkvi. Protiv D.Š. će nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava.