Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Generalni direktor Korać i pomoćnik direktora Damjanović u studijskoj posjeti Norveškoj

Generalni direktor Korać i pomoćnik direktora Damjanović u studijskoj posjeti Norveškoj
Datum objave: 04.09.2018 15:59 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U okviru studijske posjete Norveškoj, organizovane od strane Centra za integritet u sektoru odbrane (CIDS), generalni direktor Direktorata za strateško-razvojne poslove Safet Korać i pomoćnik direktora, rukovodilac Sektora granične policije Vesko Damjanović sastali su se sa direktorom norveške policije Od Reidar Humlegardom.

U fokusu sastanka bile su teme koje se tiču organizacije i funkcionisanja policije, kao i reformski procesi koji su sprovedeni u norveškoj policiji. Sastanak je bio prilika za razmjenu iskustava u radu crnogorske i norveške policije, što će poslužiti Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije Crne Gore u budućim reformskim procesima, a prevashodno u planiranoj reorganizaciji policije, kao i jačanju administrativnih kapaciteta, u cilju daljeg unapređenja rada policije.

Takođe je održan sastanak i sa direktorom Centra za integritet u sektoru odbrane, Per Kristensenom, na kojem je bilo riječi o daljoj saradnji i o različitim oblicima pomoći koje ovaj centar može pružiti Ministarstvu, stavljajući akcenat na realizaciju strateških mjera i ciljeva.

Za naredna dva dana planirano je da se delegacija Crne Gore sastane sa rukovodstvom norveške Policijske akademije, čija će iskustva naročito poslužiti prilikom osmišljavanja novog sistema policijskog obrazovanja u Crnoj Gori, kao i realizaciji istog, kao i sa rukovodstvom Ministarstva pravde koje vrši nadzor nad radom norveške policije.