Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministar Nuhodžić u Skadru potpisao Sporazum o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla-Zogaj i Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama

Ministar Nuhodžić u Skadru potpisao Sporazum o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla-Zogaj i Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama
Datum objave: 03.07.2018 14:50 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošćuMinistar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić potpisao je danas u Skadru, sa albanskim kolegama, Fatmirom Džafajem i Oltom Džakom, Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla-Zogaj za međunarodni drumski putnički i jezerski saobraćaj i Sporazum između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama. Sporazumi su potpisani nakon zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Republike Albanije.

Sporazumom o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza stvara se mogućnost zajedničkog vršenja granične kontrole u drumskom i jezerskom putničkom saobraćaju, nakon povezivanja puta Ckla – Zogaj. Takođe, ovo pitanje je značajno sa aspekta valorizacije turističkih, ekonomskih i privrednih resursa Skadarskog jezera.

Sporazum o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama ima za cilj poboljšanje i jačanje kapaciteta za sprječavanje nastanka i odgovora na prirodne i druge katastrofe. Potpisani sporazum kao značajnu oblast u odnosima dvije države prepoznaje povećanje postojeće i buduće preventive i pripravnosti za katastrofe.
MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA