Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

U Briselu razgovarali ministri Nuhodžić i Kikl: Austrija prepoznaje napore CG u vladavini prava i podržava našu evropsku integraciju

U Briselu razgovarali ministri Nuhodžić i Kikl: Austrija prepoznaje napore CG u vladavini prava i podržava našu evropsku integraciju
Datum objave: 19.06.2018 11:55 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošćuAustrija prepoznaje napore koje je Crna Gora ostvarila na planu vladavine prava i podržava njenu evropsku integraciju – ocijenio je danas u Briselu ministar unutrašnjih poslova te zemlje Herbert Kikl na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludinom Nuhodžićem.

Razgovarajući na marginama sastanka ministara unutrašnjih poslova više država našeg regiona i Evrope o izazovima masovnih migracija, ministri Nuhodžić i Kikl su izrazili zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim odnosima dviju država i konstatovali da postoji prostor za jačanje saradnje u svim oblastima iz zajedničke nadležnosti.

U kontekstu aktuelnih bezbjednosnih izazova kao što su migracije, organizovani kriminal i terorizam, ministar Nuhodžić je ukazao na značaj unapređenja saradnje i zajedničkog i koordiniranog djelovanja, uz permanentu razmjenu informacija između policijskih službi. „U tom smislu, cijenim da je dobro izabran moto austrijskog predsjedavanja 'Evropa koja štiti', kao i težište na pitanjima vanjskih granica i ilegalnih migracija“ – rekao je ministar Nuhodžić.

Ministar Kikl je rekao da će Austrija od 1. jula, kada preuzme predsjedavanje Savjetom EU, nastaviti da pruža snažnu podršku daljem procesu evropske integracije naše zemlje i da smatra važnim Crna Gora postane u bliskoj budućnosti članica Evropske unije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE